PRIDRUŽI SE NAŠI SKUPNOSTI ŽE PRED IN PO KONVENCIJI

NMN ORBITA

Ker je NMN le enodnevni dogodek, želimo pa si več druženja in sodelovanja, smo povabili različne skupnosti in organizacije, da okoli naše konvencije organizirajo druge geek dogodke. Tako je nastala NMN ORBITA!

Od sobote 18.5. do sobote 8. 6. 2024, se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov, na katere ste vljudno vabljeni!

(nekaj dogodkov še najavimo kmalu!)

18. 5. 2024 - NMN Orbita: Dan prototipov

V Parku Enigma se bo na Orbiti zbrala skupina neodvisnih slovenskih razvijalcev družabnih iger, ki bodo prinesli prototipe – še neizklesane družabne igre, da jih predstavijo obiskovalcem in jih z njihovo pomočjo izpopolnijo. Obiskovalci bodo preizkušali igre, razvijalcem podali komentarje in na koncu lahko tudi glasovali za sebi najljubšo. Pridite in odigrajte igre na različnih stopnjah razvoja – od praktično izdelanih, ki potrebujejo samo kak tehničen popravek, do čisto konceptualnih, ročno izdelanih in narisanih.

Nekaj za vse sladokusce družabnih iger!

KjeDatumUra
Park Enigma, Kranj18.5.10:30 – 19:00

Na velika platna prihaja nova stvaritev mojstra Georga Millerja, “Furiosa: Del sage Pobesneli Max”! Vsi obiskovalci premiere prejmejo filmski plakat.
Vstopnice so že v prodaji.

KjeDatumUra
Vsa Cineplexx kina v Sloveniji  22.5.202420:00

Med vašim dopustom na enem od plavajočih otokov v Astralnem morju, otok želijo uničiti, da bi imeli boljšo povezavo do ostalih lebdečih otokov na drugi strani Astralnega morja. Vodja otočanov vas prosi, da odpotujete na sedež Astralne uprave in jih prepričate, da otoka ne uničijo. Znajdete se na mali leteči ladji, s katero morate prepotovati pol Astralnega morja. Vam bo uspelo pravočasno rešiti otok?

KjeDatumUra
Klub Jedro, Medvode 23.5. 202418:00 – 21:00

Svet micelija, ekspresivna in pravljična razstava umetnice Hane Nekrep, mag. inž. arhi.

Micelij prepleta naš planet, povezuje živo in mrtvo. Razkroj in rast. Predstavijo se pravljični svetovi, skozi slike se skrivajo insekti, etnološki slovenski motivi in majhna bitja, ki jim gledalec določi pomen. Svet micelija je vezan na osebno izkušnjo izgube bratca Bora in odločitev preživetja. Na neizogibno resnico kroga življenja ter hrati čarobnost obstoja in narave.
Vabljeni v mistični svet micelija skozi barvni tuš.

KjeDatumUra
Žmavc, Ljubljana 30.5.202419:00