Kaj lahko pričakujete na NMN 2024

GLAVNI IN SPREMLJEVALNI PROGRAM

predavanja in program na konvenciji NMN

Na konvenciji se obeta pester program na velikem odru v veliki dvorani. V predavalnici bodo potekala predavanja in predstavitve, na stojnicah društev lahko ujamete delavnice, predstavitve iger in še kaj.

Da česa ne zamudite, si oglejte spodnji razpored po prostoru.

VELIKI ODER

10:00 Osma umetnost: multimedijska estetika videoiger

Omizje, ki ga sestavljata dva prekaljena jazbinska pisca in en prekajen jazzovski pisatelj, vas bo popeljalo v odkrivanje Osme umetnosti: če so videoigre tekom svojega razvoja postopoma uspele inkorporirati vse predhodne umetniške oblike, kaj je potemtakem tisto, kar tvori njihovo svojelastno estetsko dimenzijo, po kateri se razlikuje od ostalih?

Sodelujejo: dr. Mirt Komel, dr. med. Mario Fafangel, dr. rud. Sergej “Sneti” Hvala

Alya Elouissi, slovenska igralka in pevka, je imela izjemno priložnost sodelovati pri snemanju filmske uspešnice Barbie. Kot nadomestna igralka za Sharon Rooney je bila prisotna na snemalnem setu, medtem ko so se okoli nje vrtele luči in kamere, pripravljene za snemanje.

V ekskluzivnem pogovoru, ki ga bo vodila znana YouTuberka Kaya Solo, bosta raziskali, kaj ta nenavadna vloga pomeni za Alyo, kako poteka snemanje v takšnem okolju ter kakšne sanje nosi za prihodnost. Razmišljali bosta o izjemnem uspehu filma ter raziskovali, kako ta odseva pritiske, s katerimi se srečujejo sodobne ženske. 

 

Tip: okrogla miza / pogovor

Sodelujejo: Alya Elouissi, Kaya Solo

 

Kaj imajo skupnega Mace Windu, Anakin, Aragorn, tisti-albino-Ork Gothmog, sestre Bene Gesserit in otroci plemiških hiš znanega vesolja?

Predavanje predstavi povezavo med bojevanjem v naši resničnosti in bojevanjem, kot ga spoznavamo v filmih, gledališču in literaturi. Slušateljem želimo predstaviti nekaj orodij, s katerimi bodo lažje uživali v dobro zasnovanih in izpeljanih bojih v priljubljenih zgodbah oziroma lažje prenesli slabo mlatenje. Pri tem bi ošvrknili odbite motive, kot je sekanje glav (Highlander. Ne, Zeleni vitez), fetiš nad posebnimi meči (žaromeč ni tisto za BBQ omake in v kakšnem jezeru je fajn ostati previden, da ne stopiš na kaj ostrega) in zanimivosti, ki bodo pri testu iz književnosti prinesle dodatno točko, na družabnem dogodku pa prebila kakšen led (hej, bolje kot pogovor o vremenu). Če se že znajdeš v štali, bodi kot Zorro.

Tip: predavanje

Predava: Roman Vučajnk

S tremi pisateljicami bomo iskali odgovore na vprašanja o zastopanosti žensk v fantazijski literaturi, kako močno so vanjo usidrani spolni stereotipi in kaj v tem pogledu pomeni močna zastopanost avtoric na tem področju. Rekli bomo tudi kakšno o »damsel in distress« sindromu in pa seveda o tem, ali drži, da ženske avtorice ustvarjajo boljše ženske like kot moški avtorji. Vse to in še mnogo več nam bodo odkrivale: Davorka Štefanec, knjigarka, ki je napisala odlično sprejeto izvirno fantazijsko duologijo Strašilka; Špela Frlic, pripovedovalka, raziskovalka ljudskih pravljic ter pisateljica, ki je za svoj prvenec Bleščivka prejela nagrado večernica; Kaja Bucik Vavpetič aka Zoe Ashwood, prevajalka, pisateljica in poznavalka fantasyja, njen prvenec v slovenščini z naslovom Srebrne vezi tik pred NMN izide pri Cankarjevi založbi. Pogovor bo moderirala Katarina Baša, ljubiteljica žanra ter soustanoviteljica Kluba Fantastičnih, ki deluje v okviru knjigarne Konzorcij v Ljubljani.

 

Tip: okrogla miza

Sodelujejo: Kaja Bucik Vavpetič, Špela Frlic, Davorka Štefanec, Katarina Baša

Razglasitev zmagovalcev literarnega izziva

Tretje leto zapored je natečaj za najboljšo kratko zgodbo NMN-ja postal polletni projekt z ustvarjalnimi nalogami vseh sodelujočih in čas je, da razglasimo prve tri letošnjega letnika. Finalisti bodo svoje zgodbe prebirali tudi na konvenciji (oglejte si program bralnega kotička). 

 

Letošnja zvezdniška žirija: 

Veronika Šoster (urednica LUD Literatura)

Nina Kremžar (urednica Nebulae)

Martin Justin (lit. kritik, Airbeletrina, Literatura)

 

Finalnih prispevkov in piscev pa okroglih trideset. Naj živi žanr!

Na velikem odru bomo gostili Manuela D’Andrea, italjansko senzacijo makeup transformacij v Disney like. Manuel je pred leti s svojimi prej-potem posnetki v Winnie (Hocus Pocus), Alfredo Linguini (Ratatouilie), Pitch Black (Rise of the Guardians) in drugih povsem prevzel internet. 

V pogovoru bomo prisluhnili njegovi poti od kreativnih cosplay projektov vse do profesionalne filmske kostumografije.

O gostu:

Manuel D’Andrea je profesionalni kostumograf iz okolice Rima. Že v otroštvu se je navdušil nad tkaninami in kostumi, ter ustvarjal z rokami. Navdihujejo ga najbolj ikonični liki filmske industrije. Je samouk v umetnosti izdelovanja lastnih tkanin in ličil. Svojo strast je spremenil v poklic z odprtjem salona Midnight Costumes za ročno izdelane replike, zgodovinske rekreacije in seveda cosplay, pogosto podrobnejši od filmskih različic, ki jih posnema.


https://www.facebook.com/ManuelDAofficial Manuel D’Andrea

https://www.instagram.com/manueldaofficial 

Tip: Pogovor z umetnikom (poteka v angleščini)

NMN Cosplay tekmovanje je največje tovrstno tekmovanje v Slovenij, ki ga organiziramo že od prve konvencije. Vsako leto se na odru predstavi veliko različnih cosplayerjev, od začetnikov pa vse do profesionalcev.
Zmagovalec NMN Cosplay tekmovanja si zraven pokala prisluži tudi mesto in odgovornost zastopanja Slovenije na mednarodnem tekmovanju Cosplay Champions Cup.

Rok Bohinc je mladinski pisatelj, stand up komik in literarni teoretik, kar ga dela zaposljivega AF. Na letošnji NMN konvenciji bo nastopil kot “komični fluffer” in v “kratkem” stendap “predavanju” prvič v življenju “uporabil” diplomo iz primerjalne književnosti. Trenutno izgleda, da bo glavna hipoteza nastopa Zakaj je Maček Muri najboljše slovensko fantazijsko delo, lahko pa da se bo to tudi spremenilo, ker Roki običajno dela po principu tik pred z(d)ajci.


Tip: Stand up komedija

Sodelujejo: Rok Bohinc

 

Cosplay Champions Cup je mednarodno cosplay tekmovanje različnih evropskih držav.

Države, ki sodelujejo letos (2024) so Avstrija, Bolgarija, Hrvaška, Madžarska, Slovaška in Slovenija. Vsaka izmed sodelujočih držav organizira nacionalno kvalifikacijsko tekmovanje, zmagovalci le-teh pa se med seboj pomerijo v velikem finalu. Finale vsako leto poteka v drugi državi, letos prvič finalno tekmovanje gostimo na NMN-ju.

Razglasitev zmagovalcev cosplay tekmovanj tekmovanj in tekmovanja za najboljšo pobarvano figuro

Tip: kviz

Vodi: Ekipa NMN

Preizkusite svoje poznavanje vsega geekovskega na tradicionalnem NMN Geek Kvizu. V sproščenem in zabavnem vzdušju, sami, v paru ali v skupini, se pomerite z najostrejšimi umi v galaksiji ter se potegujte za fantastične nagrade.

Predprijave niso potrebne.

obiskovalci programa

PREDAVALNICA

10:00 Laserji - od fizike do znanstvene fantastike

Od izuma leta 1960 laserji burijo domišljijo avtorjev in občinstva, največkrat s futurističnim učinkom brezkontaktnega prenosa energije na daljavo, ki mu sledi spektakularna eksplozija. Laserji na srečo skrivajo mnogo večjo moč od golega uničevanja, saj brez laserjev ne bi bila mogoča številna znanstvena odkritja, o pomembnosti katerih priča več kot 10 Nobelovih nagrad, povezanih z laserji. Jaka Mur, doktor fizike, vas bo popeljal skozi osnove delovanja in tehnologije laserjev, izbor najzanimivejših lastnosti svetlobe, ki običajno ostanejo očesu skrite, ter najsodobnejše uporabe laserjev v povezavi z njihovim pojavljanjem v popularnih literarnih delih, filmih in serijah. Za konec pa glas publike, ali so bolj fantastične uporabe laserjev v fikciji ali aktualni realnosti.

 

Tip: Predavanje

Predava: dr. Jaka Mur

 

Na predavanju bo govora o vlogi glasbene podlage v vizualnih medijih in o slogovnih posebnostih fantastične in znanstvenofantastične glasbe. Temu bo sledil kratek pregled nastanka takšne glasbene podlage, od začetnih skic pa vse do zaključka projekta.

Tip: Predavanje

Predava: Gašper Muženič

Agentje Mito, Igor in Aljoša bodo z gostjo Veroniko Šoster, urednico knjige in filmsko kritičarko, ob izidu slovenskega prevoda romana Izničenje Jeffa VanderMeera govorili o potujenih conah, prvem stiku, timih znanstvenikov ter depresiji, žalovanju in človeški sli po samouničenju. Lahkotno o lahkotnih temah torej, kot to znajo samo na podkastu O.B.O.D., edinem slovenskem podkastu, posvečenem žanru.

Izničenje (2014) Jeffa VanderMeera je psihološki znanstvenofantastični roman, ki je prejel nagradi Nebula in Shirley Jackson in po katerem je nastal tudi odlični film Alexa Garlanda (2018). Tik pred NMN bo v prevodu Igorja Harba in s spremno besedo Ane Geršak izšel pri založbi LUD Literatura, v žanrski zbirki Piknik.

 

Tip: Podcast / okroga miza

Sodelujejo: Mito Gegič, Igor Harb, Aljoša Harlamov, Veronika Šoster

 

Premierno predvajanje filma postapokaliptičnega filma Rustlands, ki je posnet v slogu Pobesnelega Maksa. Po predvajanju bo sledil pogovor z ustvarjalci, ki bodo predstavili nastajanje filma: kostume, masko, posebne učinke, akcijse sekvence in še mnogo drugega.

Tip: projekcija filma in okrogla miza

Sodelujejo: Aljaž Tepina, Rok Mlinar, Sanel Ametovski, Branko Ristić

Dogodek o novejši slovenski fantazijski literaturi se zdaj že tradicionalno vrača na NMN! Tokrat se bo knjižna blogerka Urška Bračko pogovarjala z dvema avtoricama: Kajo Bucik Vavpetič (Srebrne vezi, Cankarjeva založba) in Majo Ravnikar Zabukovšek (Vezi 1 in 2, Primus). Pridružila se jim bo tudi knjigogramerka Tanja Kunej (@blebetanja), ki je odlična poznavateljica fantazijskih knjig, še posebej fantazijskih romanc. Spregovorile bodo o svojem pisanju, zakaj je tako malo prevodov fantazijskih romanc, kako so se odločile za ta žanr ter kako ga približati bralcem. Obljubile so, da o knjigah ne bodo razkrile preveč (#brezkvarnikov), da bo dogodek pritegnil tudi tiste, ki jih še niste prebrali, hkrati pa bo okrogla miza odlična priložnost za vsa vprašanja zvestih bralcev slovenske fantazije gostujočima avtoricama.

 

Tip: okrogla miza

Sodelujejo: Urška Bračko, Kaja Bucik Vavpetič, Maja Ravnikar Zabukovšek, Tanja Kunej

Star Trek vesolje nam je predstavilo nekaj izjemnih ženskih likov! Kapitanke, šefice varnosti, znanstvenice, zdravnice, astrofizičarke, bralke misli,… V času, dvesto, tristo let pred nami, ko naj bi človeštvo že davno pokopalo razlike med spoloma, se vseeno zdi, da ni vse tako preprosto. Koliko kapitank in koliko kapitanov znate našteti? Koliko planetov ali ras, kjer smo srečevali predvsem ženske like? Kateri ženski lik bi si zaslužil svoj Spin off?

Osredotočili se bomo predvsem na zlate čase Star Treka, na OS, TNG, VOY, DS9, a seveda ne bomo pozabili na novejše serije, kjer se zdi, da ženskih likov kar mrgoli.

Trekiji: Profesorica antropologije Irena Šumi, urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov in radijski voditelj ter podcaster Anže Tomić se bodo razgovorili o Ženskah v Star Treku in odgovarjali tudi na vaša vprašanja, nekaj pa jih bomo kot vsako leto zastavili tudi vam,  zato se dobro pripravite!

Pogovor bo usmerjala trekica Maša Jelušič

Tip: Okrogla miza

Sodelujejo: Irena Šumi, Anže Tomić, Aljoša Harlamov, Maša Jelušič

 

Blaž Gracar je priznan oblikovalec družabnih in miselnih iger. Predstavil bo dve že izdani knjigi miselnih ugank LOK in Abdec, ki sta v tujini postali pravi uspešnici (LOK je celo dobil recenzijo pri znanem YouTube kanalu Shut Up & Sit Down), poleg tega pa še “puzzle” igro s kartami All is Bomb ter svoja ostala prihajajoča dela.

Tip: predavanja

Predava: Blaž Gracar

Legendarna igra Dungeons & Dragons letos praznuje svojo petdesetletnico. Vse se je začelo v kleti njenega avtorja, Garyja Gygaxa, danes pa je Dungeons & Dragons svetovni fenomen. Predavanje bomo začeli z zgodovinskim pregledom tega, kako se je igra sploh začela in kako so jo takrat igrali ter kako se je z leti in edicijami spreminjala. Ob koncu predavanja bi nekaj besed namenil še gibanju OSR (Old School Renaissance), ki je nekakšen hibrid tistega, kar je bilo v igri kvalitetno v prvih edicijah in se je z leti izgubilo, ter sodobnega načina igranja.

Tip: predavanje

Sodelujejo: Matevž Rems

 

NMN-jevi zvesti predavatelji se vračajo z nadaljevanjem predavanja o žanrskem bikiniju. Z novim paketom gifov likovo v kopalkah se bodo tokrat osredotočili bolj na risanke, stripe in novodobne žanrske hibride. 

Tip: Okrogla miza 

Sodelujejo: Rasto Pahor, Tim Uršič

Opozorilo: samo za 18+

arena malih superjunakov

OSTALI PROGRAM

Pokémon NMN turnir

V organizaciji partnerja NMN konvencije, TCG Park, se bo turnir odvil v njihovem TCG gaming parku (pun indeed intended), v Preddverju Marmorne dvorane.

Datum: sobota, 25. maj 2024 
Začetek turnirja: ob 10.45
Lokacija: predverje Marmorne dvorane (neposredna bližina NMN INFO TOČKE)

Prijava in navodila:  https://www.tcgpark.com/si/dogodki/pokemon-nmn-turnir

TCG PARK glavni sponzor dogodka

Računalniški muzej

Tekmovanje in sproščeno igranje retro iger tekom celega dne.

Balix & pByte

VR postaje z različnimi igrami, racing simulatorji in sestavljanje lastne tipkovnice tekom celega dne. 

UVI.gg

VR postaja tekom celega dne. 

Diamant eSports

“PC Aim challenge”, kjer se lahko preizkusiš v spretnosti streljanja tarč.  

Po vzoru legendarnih vitezov okrogle mize, smo na NMNju postavili osrednji prostor za debate, branje, predstavitve in druge oblike druženja. 

 

 

10:30 – 12:00 

Klub Fantastičnih

Klub Fantastičnih se vrača na NMN tudi letos! Pod drobnogled bomo tokrat vzeli prvo pustolovščino Uglajenih barab z naslovom Laži Locka Lamore, ameriškega pisatelja Scotta Lyncha. Skupaj s prebrisanimi sirotami bomo odkrivali vse kotičke skrivnostnega mesta Camorr ter premlevali njihova moralno sporna dejanja. Vabljeni vsi, ki vas navdušujejo mojstrsko izpeljane prevare, da z nami podelite vaše mnenje o knjigi ali pa nam prisluhnete in pustite, da vas prepričamo v branje.

 

12:15 – 13:15

Shtriga Books // Založba Shtriga

Veste kdo je Morana? Kaj je počel vaški krsnik? Bi prepoznali Leshy ali rusalko? Slovanska folklora in mitologija sta bogat vir navdiha modernim piscem fantazije, prav tako pa se priljubljenost slovanske mitologije veča tudi drugod po svetu. 

Shtriga je majhna hrvaška založba iz Rijeke, ki svoje založništvo posveča spekulativni fikciji lokalnih piscev, katerih dela objavlja v angleščini. Njihov izbor vključuje grozljivke, dieselpunk trilerje in slovanske urban fantasy serije. Na konvenciji bodo predstavili svojo kreativno ekipo in enega od avtorjev antologije Slavic Supernatural. V antologiji se skriva tudi zgodba slovenskega avtorja, ki je pisal o Zlatorogu. Več o tem pa na sami konvenciji.

 

13:30 – 14:30

Manuel D’Andrea – Drag make up

Manuel D’Andrea je profesionalni kostumograf iz okolice Rima. Je samouk v umetnosti izdelovanja lastnih tkanin in ličil. Svojo strast je spremenil v poklic z odprtjem salona Midnight Costumes za ročno izdelane replike, zgodovinske rekreacije in seveda cosplay, pogosto podrobnejši od filmskih različic, ki jih posnema. Pridružite se pogovoru o drag ličenju, o katerem Maneul ve praktično vse!
Pogovor vodi: Dejan Petrović

 

14:45 – 15:45

Nasveti in triki uspešnih oblikovalcev namiznih iger

Imate idejo za družabno igro, ali pa ste že skoraj pripravljeni, da svoj izdelek predstavite svetu? Pridružite se nam v Bralnem kotičku, kjer boste med prijetnim druženjem dobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi s tem, kako spraviti v svet svojo družabno igro s strani mojstrov Nike (SnowBoardGames), Žige (Freecompany) in Jureta (Ponva). 

 

16:00 – 17:00

NMN Literarni izziv – branje zmagovalnih zgodb 

Prvič na NMN-ju lahko slišite finaliste izziva tudi na sami konvenciji. Prebrali bodo svoje kratke zgodbe letnika, pridružijo pa se jim tudi zmagovalci prejšnjih let. Vabljeni na poslušanje in debato o prebranem.

 

10:00 – 11:30

Cosplay oklep & dodatki: umetnost DIY cosplay ustvarjanja

Cosplay delavnica s Captain Ghostly in CosplayShop.be

Odlična kombinacija teorije in praktične delavnice o umetnosti ustvarjanja cosplay oklepa in drugih predmetov. Nivo predznanja ni pomemben, lahko ste popolni začetniki ali izkušeni stari mački pri ustvarjanju s peno – nasveti in triki na tej delavnici bodo prišli prav vsakomur. Udeleženci prejmejo material za ustvarjanje brezplačno in ustvarjen izdelek obdržijo.

Cosplay Shop Sponzor cosplay tekmovanja

 

10:00 – 12:00

Pravljična poslikava obraza za otroke

Tudi najmlajši se lahko pridružijo obiskovalcem v kostumih. Če ga nimate ali želite še zadnji okras, pa bo za barvito piko na i in lep spomin poskrbela umetnica ličenja Lenox. Pri njej so dobrodošla vsa stvarna in nestvarna bitja!

 

12:00 – 12:30

Branje pravljice PRELEPA (za najmlajše junake, 2-5 let)

Živjo, jaz sem čarovnica. Zelo sem zadovoljna, ker grem na zmenek. Sama sebi se zdim LEPA, a vsi ne mislijo tako. Dajejo mi nasvete in ne vem, kaj naj storim. Imajo prav? Je mogoče ugoditi drugim in se obenem dobro počutiti v svoji koži?

Pravljico Prelepa bomo brali z najmlajšimi junaki.

 

12:30 – 13:00

Branje pravljice SI ŽE KDAJ POSKUSIL LUNO? (za malo starejše junake, 4+/prva triada)

Z malo starejšimi junaki se bomo pridružili Eriku in Svitu v njuni kartonasti raketi in šli pokukat na luno. Erik in Svit se z raketo FRČELO PRDELO odpravita vse do lune poskusit luno. Ima okus po siru, beli čokoladi … ali nemara po plastelinu? Gremo z njima na pot!

 

13:30 – 15:00

Ustvarjalne urice

Da ne bosta vesoljnega plovila imela le Erik in Svit, si bomo svoje galaktično prevozno sredstvo izdelali tudi sami po branju pravljic. Pridružite se nam pri izdelavi raket in neznanih letečih predmetov!

 

14:00 – 17:00

Pravljična poslikava obraza za otroke

Tudi najmlajši se lahko pridružijo obiskovalcem v kostumih. Če ga nimate ali želite še zadnji okras, pa bo za barvito piko na i in lep spomin poskrbela umetnica ličenja Lenox. Pri njej so dobrodošla vsa stvarna in nestvarna bitja!

 
 
Program na zunanji ploščadi – Gladiator

10:00 igra za mlajše (8-11 let)
12:00 igra za starejše (11-13 let)

Letos se nam pridruži Gladiator! Z igro Gladiator omogočajo izkušnjo, ki je svojevrstna, unikatna in od nje na koncu otroci odnesejo mnogo več kot le gibanje.


Gre za igro, pri kateri dve ekipi v tekmujeta za dosego taktičnega cilja. Vsak igralec je opremljen s penastim mečem, katerega jedro je trdno, a je obloženo s kompaktno peno, ki meč naredi prožen in primerno mehak ter posledično nenevaren. Poleg meča ima vsak udeleženec kolenčnike, komolčnike, zaščitne rokavice, penast ščit in protekcijsko čelado, ki dodatno zaščiti vse vitalne dele glave.
Igra strategija in gibanja, ki zagotovo napolni z adrenalinom, dobro razgiba in se ob njej celo učimo!


Prijave za igre niso potrebne. Število udeleženih v posamezni igri bo omejeno. Igre bodo potekale v dveh starostnih skupinah, in sicer za otroke 8-11 let ter za otroke 11-13 let. Zbor za prvo skupino že ob 10:00!

Več o igri Gladiator najdete tukaj.

CATAN TURNIR: začetek prijav ob 10:00, začetek turnirja ob 10:30, prijavnina 10€, nagrade za top 4

MTG DRAFT: začetek takoj, ko bo 8 igralcev, prijavnina 20€, nagrade 1 booster/zmagano igro

MTG COMMANDER TURNIR: začetek prijav ob 15:00, začetek turnirja ob 15:30, prijavnina 15€, promo nagrada zmagovalcu vsake igre, nagrade za competative top 4, nagrade za casual 2x booster ob prijavi

BLOOD OF CLOCKTOWER: za vse ljubitelje MAFIJI podobnih iger!

Preizkusi se v svojih detektivskih sposobnostih ter spletkarjenju Termini 11:30, 14:00, 16:30, 18:00, prijavnine NI

HITCHHUNT: NMN-JEV LOV NA ZAKLAD

Krmežljav se prebudiš v še eno jutro na tem pretežno neškodljivem modrozelenem planetiču. Nekaj te drži nesproščenega, pa nisi čisto prepričan kaj. Nekaj sekund kasneje se zaveš, majavo vstaneš, in se odpraviš na jutranje romanje do toalete.

Na poti do kopalnice zaslišiš oddaljeno tuljenje, ki postaja bližje in bližje. Nekaj o barbarih, pa bičanju. Skočiš do okna, pogledaš skozenj in uvidiš Arthurja, svojega cimra, kako se bliža vajini hiši, za sabo pa pušča sled arašidov iz bližnje krčme.

 

Podaj se na galaktično štoparijo, ugotovi kaj dela tvojega cimra Arthurja tako nergavega, kaj so bistvene skrivnosti vesolja, ki jih vse boljše družine filozofov čisto zakrčeno skrivajo pred nami, in zakaj je brisača tako krvavo potrebna za vsaj nekoliko udobno preživetje med potovanjem po hiperprostorih!

 

IGRA TE NAGRADI

Dogodivščina je neizogibna, če želiš poiskati svoje mesto v njej, pa na NMN poišči najprej Arthurjevo hišo. Tam te čakajo prvi namigi, sosledeče zagonetke pa te pripeljejo do spominskih nalepk in globoke notranje izpopolnjenosti.

Hkrati boš (ob soglasju) vtaknjen v žreb kjer bomo štoparjem z najvišjim neverjetnostnim količnikom podarili:

  • Knjigo Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
  • Namizno igro
  • Brisačo “Samo brez panike”

Srečneže bomo v nekaj dneh za NMN obvestili po pošti, ki bo elektronska.

Srečno, in … samo brez panike!