LITERARNI IZZIV 2023/24 - KALEJDOSKOP VAŠEGA VESOLJA

Tudi letos vas izzovemo s peresom in tipkovnico! Pravila so že poznana, za nove pisce pa jih ponavljamo spodaj. Oddajte vseh šest kratkih nalog oz. slik vašega vesolja in s tem osvojite vstopnico za oddajo vaše finalne kratke zgodbe za tekmovalni del izziva konvencije. Naloge bomo objavljali na spletni strani.

PRAVILA ZA NMN LITERARNI IZZIV: SESTAVI KALEJDOSKOP SVOJEGA VESOLJA

Iz tradicionalnega literarnega natečaja za kratko zgodbo smo ustvarili literarni izziv pisanja kratkih sestavkov vašega izvirnega sci-fi/fantazijskega sveta. Poimenovali smo ga »Sestavi kalejdoskop svojega vesolja«, kjer različne slike v kalejdoskopu zamenjajo prizori vaše lastne zgodbe. Vsakega prvega v mesecu objavimo torej nalogo, ki jo morate izpolniti, namen pa je raziskovanje in poglabljanje vašega sveta ter vaših likov. Rok oddaje je zadnji dan v mesecu, do polnoči. Vaše prispevke oddate na e-mail naslov: natecaj@nmn.si.

Če oddate vseh šest prispevkov, lahko oddate tudi finalno kratko zgodbo, ki se uvrsti v tekmovalni del za najboljšo kratko zgodbo NMN-ja 2024. Vaše zgodbe bo ocenjevala tričlanska žirija, ki bo vsem finalistom podala tudi mnenja glede njihovih oddanih zgodb na zdaj že tradicionalnem srečanju, ki se zgodi kmalu po konvenciji. Na samem dogodku tako zgolj razglasimo zmagovalce, glavna debata o zgodbah pa poteka kasneje, preprosto zato, da vam ne odžiramo ur pestrega programa NMN dogajanja.

Tekom mesecev oddajanja nalog se bomo sestali zdajšnji in prejšnji tekmovalci na čisto neobvezujočih srečanjih, z namenom druženja, primerjanja zapiskov, razglabljanja o vsem kar vas muči ob pisanju in tuhtanju kakšne naloge nas še čakajo. Datume srečanj objavimo in sporočimo sproti.

Na voljo imate dva jokerja za zamudnike. Če en mesec zamudite rok oddaje, lahko enkrat zamudo nadokonadite in oddate dva prispevka. Smisel izziva sicer je, da se z zgodbami in svetom ukvarjate dlje časa, zato več kot dve zamudi ne bomo upoštevali, prav tako se jokerja ne seštevata (ne morete 4 mesece nič oddati, potem pa v enem mesecu poslati 4 naloge).

AKTUALNA SLIKA V TVOJEM KALEJDOSKOPU:

(06) Marčevska naloga

Šesti izziv se glasi:

Če metulj zaprhuta s krili, se ustvari orkan na drugem koncu planeta? Vzemi svojo februarsko zgodbo, in spremeni v njej eno stvar. Ponovno napiši zgodbo in prikaži, v kaj vodi sprememba zgolj te ene stvari. Omejitev enaka kot na februarskem izzivu.

Veselimo se vaših prispevkov, srečno ustvarjanje!

Rok oddaje: 31.3.2024 ob polnoči.