Štoparija: NMN-jev lov na zaklad

Krmežljav se prebudiš v še eno jutro na tem pretežno neškodljivem modrozelenem planetiču. Nekaj te drži nesproščenega, pa nisi čisto prepričan kaj. Nekaj sekund kasneje se zaveš, majavo vstaneš, in se odpraviš na jutranje romanje do toalete.

Na poti do kopalnice zaslišiš oddaljeno tuljenje, ki postaja bližje in bližje. Nekaj o barbarih, pa bičanju. Skočiš do okna, pogledaš skozenj in uvidiš Arthurja, svojega cimra, kako se bliža vajini hiši, za sabo pa pušča sled arašidov iz bližnje krčme.

Podaj se na galaktično štoparijo, ugotovi kaj dela tvojega cimra Arthurja tako nergavega, kaj so bistvene skrivnosti vesolja, ki jih vse boljše družine filozofov čisto zakrčeno skrivajo pred nami, in zakaj je brisača tako krvavo potrebna za vsaj nekoliko udobno preživetje med potovanjem po hiperprostorih!

Igra te nagradi

Ob soglasju boš vtaknjen v žreb kjer bomo štoparjem z najvišjim neverjetnostnim količnikom podarili:

Srečneže bomo v nekaj dneh za NMN obvestili po pošti, ki bo elektronska, rezultate pa objavili na družbenih omrežjih.

Na info točki lahko po koncu igre prevzameš spominsko nalepko.

Kako in kdaj pričnem

Dogodivščina je neizogibna, če želiš poiskati svoje mesto v njej, pa na NMN dogodku najprej poišči Arthurjevo hišo. Tam te čakajo prvi namigi, sosledeče zagonetke pa te pripeljejo do spominskih nalepk in globoke notranje izpopolnjenosti.

Z lovom lahko pričneš kadarkoli, saj ni časovno omejen. Odvija se v živo na NMN-ju, skozi igro pa te vodi aplikacija Actionbound. 

Aplikacijo lahko naložiš preko Google play store ali Apple store.

Ko naložiš aplikacijo lahko štoparijo izslediš ali da:

  1.  V iskalnik »Find a bound« vpišeš ključno besedo – Hitchhunt
  2. Poskeniraš QR kodo

Ko si na pravi lokaciji in aplikaciji pa lahko pričneš! Za vsako uganko ti aplikacija ponudi tudi namig, če se ti pa res zatakne in ne veš kako naprej, pa lahko na konvenciji poiščeš tudi spodnjega Arthurja Denta (ki ti bo z veseljem priskočil na pomoč), ali obiščeš info točko, kjer ti bodo pomagali do rešitve uganke.

Srečno, in … samo brez panike!