V letošnjem letu smo želeli način ocenjevanja in podeljevanja nagrad najboljšim kostumom približati tujim konvencijam, zato smo spremenili nekatere kategorije in jih izenačili z ICCC tekmovanjem. Kot vedno so nas obiskovalci presenetili s svojimi izjemnimi kostumi! Žirija je imela pri izbiri najboljših izredno težko delo, zato vam na tej strani ponujamo tudi njihovo razlago za izbiro posameznega zmagovalnega kostuma. Foto: Blaž Berlec

Kategorija – oklep

Jan Strmšek

Geralt of Rivia (Witcher)

 

 

Zmagovalec je v svoji kategoriji sicer za las zmagal, in pri tem mu je pomagalo prav to, da je v svojem kostumu uporabil veliko različnih tehnik izdelovanja oklepa, ter drugih delov kostuma.

Kategorija – SFX in maska

Jevgenija Ljubchek

Jester (Critical role)

 

Tekmovalka je imela lepo urejen kostum in pri temu so nam padle v oči tudi njen make up in prostetika, kjer je imela od vseh tekmovalcev resnično vse lepo urejeno.

Kategorija – šivanje

Urša Perčič

Lady Maria (Bloodborne)

 

Zmagovalka je pokazala odlično znanje šivanja tako usnja kot blaga. Z brezhibnimi šivi, robi ter kar je bila pika na I, je bila še brezhibno všita podloga v oblačila. Prav tako je tekmovalka poskrbela za efekt obrabe oblačil, kar je dodalo še dodatno vrednost kostumu.

Kategorija – cosplay iz omare

Nika Červek

Harley Quinn (Batman vesolje)

Večino stvari je bilo odvzetih iz omare in predelanih, predvsem pobarvanih in sešitimi dodatki. K njenemu izboru je botrovala še delujoča izdelana pištola.

Kategorija – omemba žirije

Družina Strajn

Harry Potter group

 

 

Kategorija – best in show, izbor obiskovalcev

Ema Rener

Blood Moon Tyrande (World of Warcraft)

 

Kostum za Best in show je bil izbran na podlagi vseh zgoraj naštetih zahtev, torej imel je lastnosti vseh kategorij, nekaterih več, drugih malo manj. Imela je odlično narejen kostum, deli so bili kvalitetno pritrjeni, brez vidnih delov lepil, oblike oklepa enake kot na referenčni sliki, celotna poslikava po telesu ter make up, uporaba vizualnih efektov kot so lučke, ter dim, in vse to odlično umeščeno v kostum.