ULICA UMETNIKOV

Iščete nekaj posebnega ali na kakršenkoli način neobičajnega?
Na konvenciji se vam bodo predstavili raznovrstni ustvarjalci, ki svoje stvaritve oblikujejo iz najrazličnejših materialov in dovršenimi tehnikami.

Pri njih si boste lahko ogledali in kupili vse od ilustracij in skulptur do knjig, stripov in torb v katere lahko pospravite vse ostale stvaritve.

Razporeditev umetnikov v dvoranah konvencije:

PointlessMu

PointlessMu aka VTuber Muvu je umetnica, ki predvsem izdeluje digitalne ilustracije v ANIME stilu. Najbolje je znana po srčkanih motivih nekomimi karakterjev ♡ Izdelke ponuja kot obeske, printe, nalepke in celo body pillow.

Hana Nekrep

Hana Nekrep art, ustvarjam večinoma analogno z barvnimi črnili. Glavni navdih so knjige, folklora našega prostora, mitologija, znanstvena fantastika in narava. Moj najljubši motiv so kurenti. Na stojnici bodo moje originalne slike, majice, broške, giclee printi, jekleni pini, magnetki, kakšna knjigica, skicirka in jaz. Z veselem vam bom v živo predstavila kako ustvarjam.

neonUFO

Gostujoča ambasada jojo’s bizarre adventure.

www: neon.ufo

Luna unikatni izdelki

Ročno izdelani izdelki: nakit, lovilci sanj, dekorativni izdelki, leseni izdelki, slike na lesu in platnu

45 Props

Majnša skupina mladih ustvarjalcev, katere povezuje želja po izdelavi kvalitetnih in realističnih rekvizitov. Naši začetki segajo v leto 2015. Prvi projekt je bil izdelava kostuma Daft Punk, slavnih francoskih DJ-jev. Kljub temu da takrat še nismo imeli izkušenj, pravih orodij in materialov, smo z ogromno truda le prišli do končnega izdelka, na katerega smo bili takrat ponosni. Skozi leta smo se učili, pridobivali izkušnje, uporabljali in razvijali nove tehnike, in vse to nas vedno znova vodi do odličnih rezultatov. Lahko se pohvalimo, da naši kostumski dodatki dopolnjujejo kostume, kateri so bili sprejeti v 501st Legion.

www: 45Props

Alien Nuudles

Vesoljci so kul, zato jih tudi občasno rišem poleg raznega fanarta.

Jaka Torkar

Pepelske zgodbe je strip serija, ki jo je izdelal Jaka Torkar, z Gabrielom Alvarezom kot urednik. Je delo ljubezni, projekt narejen iz samo naučenih izkušenj. Delam počasi, vendar se trudim, da bi vam prinesel zanimivo zgodbo. Vprašanje, ki ga ta zgodba postavi je: “Kaj je človek pripravljen žrtvovati za Mir in Pravico?” PZ je zgodba o skupini ljudi, ki poizkušajo prinesti mir in pravico svetu obdana s konfliktom, postavljena v srednjeveški fantazijski svet z govorečimi živalmi.

Xinga

Xinga bo ponujala printe, nalepke, sponke in druge umetniške in rokodelske izdelke. Vse s tematiko popularnih serij, filmov, knjig ali iger. Našli boste tudi ročno izdelan nakit, dekoracije in kristale….poleg tega boste lahko vprašali o svoji usodi, saj bo možno tudi branje iz tarot kart.

www: xinga_art

Tropex Art

Fan Artist with so many different art, but always same style.

www: tropexart

Maniushka

Trgovino Maniushka sta ustanovili geek mojstrici Urša in Manca, ki skupaj s svojimi izdelki prodajata tudi izdelke drugih slovenskih ustvarjalcev. Trgovina ima alkimističen pridih, usmerja pa se v unikatne larp in geeky produkte. Ne glede na to, ali si čarovnik, hobit, superjunak ali samorog, če se podajaš na pustolovščino, ima Maniushka zate vedno kaj nepogrešljivega!

www: Maniushka

Vila Melyn

Ročno izdelan unikatni nakit iz kovin in umetnih mas, fantazijski in gamerski nakit, okrasni predmeti, dodatki za cosplay, tematski drobni darilni program.

www: vila.melyn

Nyradir

I’ve been torturing myself drawing for a while now. Join me and see the world of darkness, death and occult through my eyes. Also I love trying out new things and different styles but I do prefer traditional style.

www: nyradir

Hawkie Craft in Yumiko Starlight

S šivanjem plišastih igrač in uporabnih izdelkov iz blaga kot so peresnice se ukvarjam že približno šest let. Navdušujejo me predvsem fantazijska bitja in liki iz video igric, animov, risank, knjig in tv-serij. Rada tudi ustvarjam lastne like, kot je npr. moja maskota na vizitkah, Hawkie, ki bo kmalu tudi pridobil plišasto podobo. Risanje me veseli že od mladih let, kulturo animov in mang pa sem prvič spoznala ob koncu osnovne šole. Pritegnili so me liki in njihove zgodbe, iz katerih sem z veseljem črpala nauke za življenje in inspiracijo za moje ilustracije. Še posebej so me očarali dizajni fantazijskih likov, in pogosto občudujem podrobnosti na njihovih oblačilih. Anime slog risanja se mi je zdel prisčen in z veseljem sem ga vključila v svoje risbe, sčasoma pa sem razvila lasten slog, ki temelji na ljubkem slogu “chibi”.

Anyanary

Sem študentka, ki se na strani ukvarja z umetnostjo. Rada imam anime in video igre, kar se prepozna v mojih slikah; v glavnem rišem anime/game fanart ali oc art. Prodajam printe, obeske, nalepke in podobne manjše izdelke.

www: anyanary

SaraWired

Pin up artist with spice.

Destroyer of white paper. Breaker of spells. Collector of unholy magic. Horder of markers and sketchbooks. Creator of bigeyed creatures and fierce babes.

www: sarawired

Little Blue Art

Sem ilustratorka in imam srhljivo-prikupen stil ustvarjanja, z navdihom Tima Burtona. Na stojnici bodo ilustracije v obliki printov in nalepk ter drugi ročni izdelki, kot so čarobni napoji, obeski, ogrlice in drugi. Vabljeni vsi ljubitelji fantazije in shrljivo-prikupne estetike, ki si želite nekaj magičnega.

Arti Reika

Sem ilustratorka iz obale, ki ima za sabo že nekaj razstav, in rišem v tradicionalni tehniki v manga slogu. Pri risanju večinoma uporabljam Copic markerje. Svoje ilustracije prenesem v printe, ročno izdelane beležke in zvezke, knjižne kazalke, čestitke, razglednice in še in še…ker risanje ni samo risanje 🙂

www: arti.reika

Denaryin Art

Ustvarjam preproste ljubke digitalne ilustracije. Najraje rišem Anime & Gaming fan art, prav tako pa imam tudi original art. Na dogodku bom prodajala svoje ilustracije v obliki izdelkov kot so obeski, značke, nalepke, printi in drugo.

www: Denaryin

Happily Ever Dark

Dekor je izdelan s pozornostjo, vsaka sveča je ročno vlita ter zasnovana tako, da je zagotovo zanimiv kos dekorja, ki pritegne pozornost in vzbudi čustva. Edinstvena mešanica dišavnih olj, ki so skrbno izbrana, pa poskrbi za piko na i in nas odpelje v svoj svet ali pa v vašem domu ustvari oazo miru, sproščenosti ter intimnosti. Naši izdelki so kot nalašč za tiste, ki cenijo temno, skrivnostno ali alternativno plat življenja. Izdelki so na voljo v različnih velikostih, oblikah in so različno odišavljeni, tako vedno lahko najdete izdelek, ki ustreza vašemu osebnemu slogu. Ne glede na to, ali želite svojemu domu dodati pridih gotskega šarma ali preprosto želite izdelek, ki je edinstven kot vi, poskrbljeno je za vse okuse.

Wild Muffin

Sem umetnica, ki se pretežno ukvarja z digitalno umetnostjo. Najbolj zanimivo mi je risati like iz različnih animiranih serij, risank, TV nadaljevank… Rišem že od otroštva, za risanje pa so me navdušili prav animeji.

Izabela Furlan Art

Izabela Furlan, umetnica iz Nove Gorice, svoje zanimanje za tradicionalno čarovništvo in rituale povezane z naravnimi cikli, prikaže v ilustracijah, ki so polne simbolov starih skrivnosti in modrosti.

Ave Draws

Sem digitalna ilustratorka, ki najraje ustvarja izdelke na temo fantazije. V veliko inspiracijo so mi animirani filmi – trenutno najbolj indie animirane serije, kot npr Helluva Boss. Pri moji mizi lahko dobite printe, nalepke, obeske in ostale izdelke.

www: aveedraws

ImShyka

Shyka se vrača s čudovitimi novimi ilustracijami, ki bodo vrhunsko oživele vaš prostor in ga napolnile z neskončno domišljijo. Izbirate lahko med printi, nalepkami ter puzzli s fantazijskimi motivi. Prisrčno vas vabimo, da se ustavite pri stojnici, ter najdete zase tisto, kar vas bo najbolj pritegnilo.

www: imshyka

Tashyko

Sem Tashyko, Ukvarjam se z Character design, kateri trenutno zajema ženske figure, ki ponazarjajo težka čustva (depresija itd.) s svojimi ilustracijami želim ozavestiti ljudi o duševnih bolezni, ter njihovih učinkih na ljudi.

Bibi Erjavec

There will be skeletons.

Gregorillart

Pin-up girls, fanart, fantasy & sci-fi illustration, anime & manga and much more

Kar je

Izdelujem razne manjše izdelke, kaj točno bo nastalo do takrat še Nevem ampak bom priložila kako sliko 🙂

www: /

Mihe

I am an illustrator, animator, and comics artist from Croatia. I love many things… for example, eating cold pizza while watching Jojo, chain-smoking as I try to go through Genshin quests, and trying not to spend all my money on One Piece figures.

BelaanabyAnabela

BelaanabyAnabela trenutno izdeluje veliko različnih izdelkov iz epoksi smole, a s čem je začela, temu je še vedno zvesta. To so čarovniški (witchy) izdelki, s katerimi se bo tudi predstavila na dogodku. Izdeluje podstavke, obeske, krone in posodice. Pri izdelavi uporablja kristale in pravo slovensko cvetje. Poleg izdelkov iz epoksi smole izdeluje tudi 100% sojine svečke presenečenja s kristali. V vsaki svečki se skriva dodatno kristalno darilo, za katerega velja, da izbere lastnika in ne on njega. Torej za vsako čarovnico ali ljubiteljico kristalov se bo našlo nekaj pri mizi.

Nessky Art

V moji galeriji se znajde veliko različnih motivov, najpogostejše pa so ptice, anime liki in zmaji z mističnimi ozadji. Sem tradicionalni umetnik, saj uporabljam vse od mehkih barvic, akvarelov, pastelov pa vse do profesionalnih Copic markerjev in barvnih tušev.

www: nessky_art

Sitri

Sitri z vero v povezavo med umetnostjo in tehnologijo ustvarja maksimalistične dodatke za vsak outfit in vsak dom. Ponujamo potiskane majice in ročno izdelane preproge s cyberpunk in kjut motivi, sick nakit in okusno čudaške usnjene chokerje.

www: sitri

Cheeky Orchid

Med grozljivim in prikupnim, fantastičnim in neumnim.

Lea Krosis

Lea Krosis, grafična oblikovalka podnevi in ilustratorka ponoči, se z digitalnim peresom bori proti praznim listom papirja že vrsto let. Stilsko se ne omejuje, navdih pa črpa iz filmov, animejev, iger in glasbe. Svoj stil opisuje kot preprost a kontrasten s prevladujočimi monokromatskimi paletami.

www: leakrosis

Ashie Wolfe

Sem digitalna risarka, ki riše izmišljene in poznane anime like, ter manjše cute prope. Predstavila bi se s prodajo izdelkov narejeni iz mojih digitalnih risb kot so: majhni zveski, mali notes, obeski, nalepke, printi ipd.

www: ashiewolfe

Cheeky Hut

Sem Babette Gorenc ‘t Lam in sem obraz za imenom Cheeky Hut. Majhna hišica v kateri se zgodi magija! Prostor kjer navadne, vsakdanje stvari oživijo in nam tako pestrijo življenja in prižigajo nazaj ta izgubljen čar otroštva! Ob pogledu na njih se ponovno povrnemo v čas kjer nam je bilo vse zanimivo, magično in naše življenje brezskrbno. Na stojnico bom tako pripeljala različne hrane z očmi in velikimi nasmeški, magnetke in pa blind boxe 5 različnih sushijev.

www: cheekyhut

Mojca Hönn

Mojca Hönn je samouk, ki sicer riše že od malega, novih znanj in svežega zagona pa si je pridobila po mentorstvu Adama Duffa leta 2020. Od takrat upodablja svoj svet, kot ga vidi in občuti. Sama pravi, da mora vse, kar jo prevzame, prerisati v digitalni obliki ”na papir”, pri tem doda še vse možne elemente trenutnega razpoloženja.

www: mojslava

chaosvvolf

Približno volčje oblike. Prej opažen na MofuCon in Umiko, sicer zelo skrivnostna vrsta. Večinoma samouk in navdušen nad učenjem novega. Umetnik in ilustrator. Navdušen nad pop-kulturo.

www: chaosvvolf

lanalenassi

Ukvarjam se z akvarelom in grafiko, tiskam tudi na tekstil. Moj najbolj priljubljen izdelek je Kromper vamper 😀

Taurossa

Na moji stojnici boste lahko videli mnogo ilustracij, nalepk, obeskov, značk in drugih drobnarij za katere sem inspiracijo vzela iz raznih animejev, video iger ter risanih junakov. Tako da kar pogumno, pristopi in si oglej kaj miza ponuja, morda bo pa prav ena mojih ilustracij kmalu krasila tvojo steno ^^ SE VIDIMO!

www: taurossa

KOstudio

Za KOstudio stojim mlada umetnica, ki želi s svojimi kreacijami ljudem polepšati dan. Nalepke, stationery, obeski in tudi šivani izdelki bodo krasili stojnico in vedno se najde kaj za vsakega.

www: kostudiosi

ChussKa

Navdušujejo me animeji, strpi in fantazijske vsebine, kar se odraža tudi v mojih ilustracijah. Na svoji stojnici prodajam originalne ilustracije, plakate, obeske, nalepke, značke.

www: chusskaart

Kiris little artist

Živjo, sem Tanja. Stara sem 22 let in prihajam iz Domžal. Rišem in ustvarjam že od kar se spomnim. Najraje rišem z svinčnikom obožujem pa tudi slikanje na platno in steklo :3. Ustvarjam predvsem v prostem času. Z slikanjem na steklo sem začela ukvarjati pred 4 leti. Na steklo najraje rišem moje najljubše animirane like.

Phos Artworks

I am a small artist mainly creating Genshin Impact inspired art and products. I also wrote and drew my very own manga which is officially being released this year. Aside from creating art I also actively stream on Twitch. Hope to see you there!