Ustvarjalci, umetniki, pisatelji in ilustratorji

Iščete nekaj posebnega ali na kakršenkoli način neobičajnega? Na konvenciji se vam bodo predstavili ustvarjalci, ki svoje stvaritve oblikujejo iz najrazličnejših materialov in dovršenimi tehnikami. Pri njih si boste lahko ogledali in kupili vse od ilustracij in skulptur do knjig, stripov in torb v katere lahko pospravite vse ostale stvaritve.

PointlessMu

PointlessMu je digitalna umetnica, ki ji je največji navdih anime žanri in risanje raznih karakterjev iz različnih serij. Z veseljem pokaže tudi svoje skicirke polne njenih zamisli in lastnih dizajnov karakterjev.

Hana Nekrep

Sem ljubiteljica vsega fantastičnega in ilustratorka. Ljubka pravljična bitja slikam večinoma z akrili in črnilom. Na stojnici bom imela originale risb, slik, printe, nalepke in broške. Vse kar bom razstavljala je moje avtorsko delo. Najraje rišem iz lasne domišljije a bom za dogodek pripravila tudi kakšen fan-art. Poleg pravljičnih bitji slikam tudi kaktuse.

www: hanii666

Trgovina Mačica

V starem mestnem jedru Kranja se nahaja trgovina z darili – Mačica. Stranke navdušuje z unikatnimi izdelki slovenskih ustvarjalcev in pestro ponudbo odbitih daril za vas in vaše najdražje. Če se v pestri ponudbi znajdete pred dilemo, vam prijazno svetujemo, glede na vaše želje pa samo za vas izdelamo unikaten kos, pa naj gre za nakit v različnih tehnikah, prav posebno kravato, šal ali kakšen drug modni dodatek. Trgovino najdeš na Tavčarjevi 7 v Kranju.

Urškine Drobtinice

Urškine drobtinice sva Mitja in Urška, z oblikovanjem polimernih glin pa se ukvarjam predvsem Urška – z njimi rokujem že več kot 15 let. Najbolj sva prepoznavna po najinih škratkih, ki spijo v pistacijini lupinici ter jedilnem priboru, na katerem vas in vaše otroke razveseljujejo najrazličnejši fantazijski junaki. Najini prsti seveda ustvarjajo tudi veliko drugih reči in verjameva, da vas na NMN ne bova pustila hladnih. Če želite na hitro pokukati, kaj vas čaka na najini stojnici, vabljeni, da naju poiščete na spletu.

Corbie design

I studied jewellery and goldsmith studies and also finished a course of gemstone chasing at the Handcraft Vocational School Budapest. I consider myself lucky as I am really passionate and eager about my work. On my stall you will find elf ears, resin skulls, goth jewellery, tiny books, resin jewellery, vial necklaces, tiny roses under glass, jewellery for cat lovers and many another things.

ARTEFAKT

Artefakt je zgodovinska in fantazijska spletna trgovina z nakitom, dodatki ter dekorativnimi in uporabnimi izdelki za dom namenjena vsem ljubiteljem zgodovine, fantazije, mitologije, poganskega – slovanskega, vikinškega in keltskega sveta, srednjega veka, magičnih kamnov, zmajev, vil in drugih mističnih bitij.

Tales of the ashes

Pepelske zgodbe je strip serija, ki jo je izdelal Jaka Torkar, z Gabrielom Alvarezom kot urednik. Je delo ljubezni, projekt narejen iz samo naučenih izkušenj. Delam počasi, vendar se trudim, da bi vam prinesel zanimivo zgodbo. Vprašanje, ki ga ta zgodba postavi je: “Kaj je človek pripravljen žrtvovati za Mir in Pravico?” PZ je zgodba o skupini ljudi, ki poizkušajo prinesti mir in pravico svetu obdana s konfliktom, postavljena v srednjeveški fantazijski svet z govorečimi živalmi.

Psycho Art

Jurij Mikuletič (Psycho Art), je ilustrator, ki večinoma ustvarja v digitalni tehniki, rad pa se posveti tudi svinčniku, tušu, akrilu in akvarelu. Z risbo se ukvarja že od otroških let, ko ga je tehnike učil njegov oče, ki je prav tako slikar in ilustrator. Najbolj ga zanimajo področja fantazije, znanstvene fantastike in zgodovine. Fascinirajo ga mitološka bitja, predvsem pa zmaji.

Tropex Art

Ustvarjanje digitalnega fan art-a s pomočjo Wacom tablice. Risanje raznih likov iz filmov, serij, risank in igrc. Na voljo so tudi naročila, ki se jih odda preko e-maila ali pa nakup že ustvarjenega izdelka.

www: tropexart

Maniushka

Trgovino Maniushka sta ustanovili geek mojstrici Urša in Manca, ki skupaj s svojimi izdelki prodajata tudi izdelke drugih slovenskih ustvarjalcev. Trgovina ima alkimističen pridih, usmerja pa se v unikatne larp in geeky produkte. Ne glede na to, ali si čarovnik, hobit, superjunak ali samorog, če se podajaš na pustolovščino, ima Maniushka zate vedno kaj nepogrešljivega!

www: Maniushka

Mash Art

Živjo, sem Maša, stara 26 let in sem iz Maribora. Praviloma delam kot grafična oblikovalka v marketinški firmi, ukvarjam pa se z risanjem, ilustracijo, animacijo, grafičnim oblikovanjem, 3D oblikovanjem, oblikovanjem spletnih strani, montiranjem videev, fotografijo, ustvarjanjem kostumov, propov in še s čem. Ustvarjanje mi predstavlja neizmerno sprostitev in pobeg iz resničnega sveta, kjer si fantazijski svet v katerem preživljam svoj čas oblikujem kar sama. Drugače pa sem tipični nerd, zanima me vse sci-fi, fantazijsko in stripovsko, tako, da inspiracije za moje kreacije nikoli ni preveč 🙂

www: masakreuh

Ave Draws

Sem digitalna ilustratorka in z risanjem se ukvarjam že 10 let. Najrajši rišem razne like iz animiranih serij, stripov in knjig pogled tega pa rada ustvarjam tudi svoje like ter zgodbe. Za risanje uporabljam Ipad Pro ter Wacom Intuos Pro M.

www: aveedraws

Brocade Budoir

Handmade geek and gothic jewellery.

Cheeky Orchid

Fan art and original art with soot spirits sprinkled all over

SaraWired

SaraWired, First of Her Name, Unholy pet, Destroyer of White Paper, Breaker of Pencils, Mother of Bigeyed Creatures Sarine ilustracije so večinoma črno bele, izdelane z markerji. Ima razpoznaven slog, ki ga boste prepoznali predvsem po ogromnih, črnih, stiliziranih očeh. Lika, ki se največkrat pojavljata sta mačka Pablo in Salvador, katerima najljubša opravila so hranjenje, cosplay in klicanje temačnih sil ob nehumanih urah.

www: sarawired

Krsnichka, narejeno s kančkom čarovnije

Žverce so male in velike torbe, ki v vaš vsakdan prinesejo kanček čarovnije.

FONGY FONGALISHES

FONGY FONGALISHES je znamka, pod katero najdemo izdelke, ki so sestavljeni iz reciklirnega materiala. Deluje po principu starega za novo, kar prebudi vrednost starega izdelka, v novi preobleki. Le to daje izdelku posebnost in unikatnost. Z njegovim dizajnom izstopaš, saj je elegantno klasičen, obenem pa obarvan z različnimi barvnimi odtenki.

Freya Moon Art

Lovilce sanj in vse kar je povezano z njimi, ustvarjam približno 2 leti. Izdelujem jih po naročilu, še vedno se pa najraje prepustim svoji ustvarjalnosti, kjer me nič ne omejuje. Rada uporabljam različne materiale, od naravnih materialov, predvsem kristalov, pa vse do perl in raznih dodatkov, ki lovilce sanj še dodatno popestrijo in s tem pridobijo na neki simboliki. Ne sledim zapovedim, ki držijo za izdelavo lovilcev sanj, ampak poskušam stopiti iz okvirjev, tako da moji lovilci sanj niso tisti klasični kot so jih ljudje vajeni. Na stojnici bom ponudila različne dimenzije lovilcev sanj in pa nakit, ki je povezan z njimi.

Zhillustrator

Zhillustrator is a digital artist from Serbia, and part of the NMN for the second time around! At his stand you’ll be able to check out, order or buy his prints on postcards, paper and canvas!

Nika's Tattoos N' Stuff

I’ll be the Harley Quinn making blue henna tattoos and selling fabulous stickers.

MatejaMay

Stojnica z ilustracijami iz različnih fantazijskih žanrov.

Mojslava

Igre domišljije v ilustracijah skozi moje oči – pogled na moj svet.

www: mojslava

Shyka Art

Sem 20 letna ilustratorka Vanessa Novak, Shyka je moje umetniško ime. Vse kar najdete na stojnici izvira iz moje domišljije, iz nekega daljnega sveta kjer se realnost križa s fantazijo. Na stojnici v večini ponujam digitalne ilustracije ter nalepke, vmes pa se najde tudi kakšna tradicionalna ilustracija za popestritev.

www: shyka

Slovenian Heritage

Slovenija je znana po njeni čudoviti naravi in manj po bogati kulturni dediščini mitov in legend, ki so se prenašale iz generacije v generacijo. Slovenian Heritage je znamka zasnovana za mlade popotnike, ki si želijo Slovenijo raziskati nekoliko drugače. S projektom želim podpreti lokalna podjetja, zato so vsi izdelki narejeni v Sloveniji.

Lea Krosis

Fantazijski svet, ki ga pogosto tudi kar sama ustvari, je za Leo Krosis neusahljiv vir navdiha, iz katerega črpa ideje za svoje ilustracije. Lea je z odliko diplomirana grafična oblikovalka, pod njenimi rokami nastajajo številne digitalne ilustracije, se rojevajo fantazijski oziroma izmišljeni liki ali motivi, zelo rada ima portrete. Leina inspiracija so sodobne video igre – igre jo navdušujejo, kot tudi različne igrane serije – in animeji oziroma japonske ilustracije ter japonska kultura sama po sebi. Rada se navdihuje še z deli drugih umetnikov in tako širi svoj horizont ilustriranja in ustvarjanja. Občasno pa se za sprostitev prepusti ustvarjanju Fanarta in likov, ki se ji zdijo preprosto »kul«.

www: leakrosis