Ustvarjalci, umetniki, pisatelji in ilustratorji

Iščete nekaj posebnega ali na kakršenkoli način neobičajnega? Na konvenciji se vam bodo predstavili ustvarjalci, ki svoje stvaritve oblikujejo iz najrazličnejših materialov in dovršenimi tehnikami. Pri njih si boste lahko ogledali in kupili vse od ilustracij in skulptur do knjig, stripov in torb v katere lahko pospravite vse ostale stvaritve.

Puffyko

Moje ime je Alja, sem ilustratorka, ki se ukvarja z vsem od otroških ilustracij, stripov, oblikovanja, game arta…. Veliko inspiracij za svoje delo vlečem iz japonskih mang, saj sem z njimi odraščala. Vedno se poskušam izboljšati ter naučiti novih stvari.

PRO-ANDY

V podjetju PRO-ANDY vam ponujamo najzračlišnejše usluge kot so založništvo, oblikovanje ter pripravo drugih digitalnih vsebin.

Trgovina Mačica

V starem mestnem jedru Kranja se nahaja trgovina z darili – Mačica. Stranke navdušuje z unikatnimi izdelki slovenskih ustvarjalcev in pestro ponudbo odbitih daril za vas in vaše najdražje. Če se v pestri ponudbi znajdete pred dilemo, vam prijazno svetujemo, glede na vaše želje pa samo za vas izdelamo unikaten kos, pa naj gre za nakit v različnih tehnikah, prav posebno kravato, šal ali kakšen drug modni dodatek.

Astra Rainbow

Najrazličnejši ročno oblikovani prikupni zdelki iz polimernih mas.

Corbie

I studied jewelry and goldsmith studies and also finished a course of gemstone chasing at the Handcraft Vocational School Budapest. I consider myself lucky as I am really passionate and eager about my work. On my stall you will find elfears, resin skulls, goth jewelry, tiny books, resin jewelry, vial necklaces, tiny roses under glass, jewelry for catlovers and many another things.

Proper Skateparks & Zines

Mag. slik. Iza Pavlina se večinima ukvarja z intermedijsko in konceprualno umetnostjo. Poleg tega je članica skupine official-toy, kjer skupaj z Urošem Vnukom izdelujeta igrače in figure.

Jaka Torkar Art

Sebe gledam kot ustvarjalca stripov, katerih umetniška zasnova se uporablja tudi izven sveta stripov. Najraje imam antropomorfske risbe (poosebljena nečloveška bitja/predmeti), bolj natančno “Furry”, kar je živali s človeškimi lastnosti. Zakaj? Ker preprosto ta tematika še ni dovolj uporabljena in poleg tega imam zelo rad živali.

Psycho Art

Jurij Mikuletič (Psycho Art), je ilustrator, ki večinoma ustvarja v digitalni tehniki, rad pa se posveti tudi svinčniku, tušu, akrilu in akvarelu. Z risbo se ukvarja že od otroških let, ko ga je tehnike učil njegov oče, ki je prav tako slikar in ilustrator. Najbolj ga zanimajo področja fantazije, znanstvene fantastike in zgodovine. Fascinirajo ga mitološka bitja, predvsem pa zmaji.

Lea Krosis Art

Svoje ilustracije ustvarja tako tradicionalno kot digitalno, večina pa jih je kombinirane tehnike. Inspiracijo črpa iz video iger in japonske kulture. Njen stiliziran stil pa se bolj nagiba k fantazijskem svetu.

Maniushka

Trgovino Maniushka sta ustanovili geek mojstrici Urša in Manca, ki skupaj s svojimi izdelki prodajata tudi izdelke drugih slovenskih ustvarjalcev. Trgovina ima alkimističen pridih, usmerja pa se v unikatne larp in geeky produkte. Ne glede na to, ali si čarovnik, hobit, superjunak ali samorog, če se podajaš na pustolovščino, ima Maniushka zate vedno kaj nepogrešljivega!

Mash Art

Mash Art – Študentka iz Maribora, ki se ukvarja z risanjem, ilustracijo, animacijo, grafičnim oblikovanjem, 3D oblikovanjem, oblikovanjem spletnih strani, montiranjem videev, fotografijo in še čem. Ustvarjanje ji predstavlja neizmerno sprostitev in pobeg iz resničnega sveta, kjer si fantazijski svet v katerem preživlja svoj čas oblikuje kar sama.

Ave Draws

Sem Neva in pod umetniškem imenom Ave Draws ustvarjam digitalne ilustracije. Najraje rišem svoje najljubše fiktivne like iz raznih serij, knjig ter iger.  Ukvarjam se tudi s snemanjem ter video montažo.

Ryuutsu Art

Moje ime je Nika, ponekod poznana kot Ryuutsu Art, in sem digitalna ilustratorka in konceptna risarka. Sem velika ljubiteljica sci-fi/ fantasy žanra ter dobrih zgodb v kakršnikoli obliki, kar je po večini tudi moja največja inspiracija. Večinoma rišem raznorazne fantazijske like vseh oblik in barv. Risanje je definitivno postalo moja rdeča nit skozi dneve, in v veselje mi je deliti vsaj nekaj od tega z vami.

Strawberry goose

Ime mi je Nina in pri meni lahko najdete avtorske ilustracije, mange in lastne karakterje (in zelo malo..če sploh kaj fan art-a).

SaraWired

SaraWired, First of Her Name, Unholy pet, Destroyer of White Paper, Breaker of Pencils, Mother of Bigeyed Creatures Sarine ilustracije so večinoma črno bele, izdelane z markerji in črnilom. Ima razpoznaven slog, ki ga boste prepoznali predvsem po ogromnih, črnih, stiliziranih očeh. Lika, ki se največkrat pojavljata sta mačka Pablo in Salvador, katerima najljubša opravila so hranjenje, cosplay in klicanje temačnih sil ob nehumanih urah.

Krsnichka

Krsnichka nahrbtniki in peresnice so narejeni s kančkom čarovnije.

Mraula's Workshop

Mraula’s Workshop izdelujem nakit in dekor, za katere črpam navdih iz  poganstva in okulta. Predmete izdelujem iz naravnih materialov, materialov živalskega izvora, kovine, kamna in epoxya.

Official Toy

We make resin toys, action figures, original sculpts and bootlegs inspired by cartoons, horror movies and games.

Zhillustrator

Živko Kondić, alias Zhillustrator is a visual artist from Serbia, specializing in a particular blend of the fantastic and slightly surreal, using mood, atmosphere and implied details.

Angel’s Eye

Brend nakita Angel’s Eye osnovala je rječanka Maja Pejčinović 2013 godine. Glavnu inspiraciju pronalazi raskošnom Vintage tematikom i elementima rockabilly stila. “Čipkasti uzorak” ili “rockabilly točkice” nastaju preciznom intervencijom u drvu, te udubljenjem forme i plitkim reljefom. Završna faza je oslikavanje nakita i zaštita lakom.