Potovanje skozi čas

By 16. aprila, 2023 No Comments

Potovanje skozi čas, v obliki nadzorovanega premikanja naprej in nazaj v času, se skozi človeško domišljijo in zgodbe začne pojavljati šele na koncu 19. stoletja. V predavanju Jaka Mura, doktorja fizike, bomo spoznali izbrane oblike in interpretacije potovanja skozi čas, ki jih srečamo v popularnih literarnih delih, filmih in serijah. Pozornost bo namenjena različnim napravam, ki omogočijo časovno potovanje, skupaj bomo razmislili o posledicah in paradoksih potovanja skozi čas, hkrati pa poskusili poiskati tudi nekaj  znanstveno-tehnološkega ozadja takšnih potovanj.

Če se želite pridružiti dvema predavanjema hkrati, skočiti na obisk v srednji vek ali večerjati ob koncu vesolja, vabljeni!

Event Timeslots (1)

Predavalnica
-
Predava: dr. Jaka Mur
Potovanje skozi čas, v obliki nadzorovanega premikanja naprej in nazaj v času, se skozi človeško domišljijo in zgodbe začne pojavljati šele na koncu 19. stoletja. V predavanju Jaka Mura, doktorja fizike, bomo spoznali izbrane oblike in interpretacije potovanja skozi čas, ki jih srečamo v popularnih literarnih delih, filmih in serijah. Pozornost bo namenjena različnim napravam, ki omogočijo časovno potovanje, skupaj bomo razmislili o posledicah in paradoksih potovanja skozi čas, hkrati pa poskusili poiskati tudi nekaj  znanstveno-tehnološkega ozadja takšnih potovanj. Če se želite pridružiti dvema predavanjema hkrati, skočiti na obisk v srednji vek ali večerjati ob koncu vesolja, vabljeni!