Fantazija za mlade odrasle

By 16. aprila, 2023 No Comments

Festival angažirane literature ITN se rad loteva fantazijske književnosti, a se tokrat prvič predstavlja na največji slovenski konvenciji ljubiteljev tega žanra. In sicer se bodo člani programskega odbora festivala lotili podžanra – fantazije za mlade odrasle. Zakaj samostojen žanr, namenjen točno določeni starostni skupini? Ali fantazijo za mlade odrasle res berejo samo mladi (odrasli)? Kdo so predstavniki tega žanra in katera so najboljša dela? Katerih tem se loteva?

Na pogovoru bo sodelovala tudi ena redkih slovenskih avtoric tega žanra, Davorka Štefanec, ki bo skupaj z urednico Alenko Veler predstavila svoje praktične izkušnje pri pisanju Strašilke, ljubezenskega fantazijskega romana, nominiranega za nagrado Modra ptica 2021.

Sodelujejo:

  • Davorka Štefanec
  • Alenka Veler

 

Event Timeslots (1)

Predavalnica
-
Festival angažirane literature ITN se rad loteva fantazijske književnosti, a se tokrat prvič predstavlja na največji slovenski konvenciji ljubiteljev tega žanra. In sicer se bodo člani programskega odbora festivala lotili podžanra – fantazije za mlade odrasle. Zakaj samostojen žanr, namenjen točno določeni starostni skupini? Ali fantazijo za mlade odrasle res berejo samo mladi (odrasli)? Kdo so predstavniki tega žanra in katera so najboljša dela? Katerih tem se loteva? Na pogovoru bo sodelovala tudi ena redkih slovenskih avtoric tega žanra, Davorka Štefanec, ki bo skupaj z urednico Alenko Veler predstavila svoje praktične izkušnje pri pisanju Strašilke, ljubezenskega fantazijskega romana, nominiranega za nagrado Modra ptica 2021. Sodelujejo: Davorka Štefanec Alenka Veler