Glavni oder

By 5. septembra, 2018 No Comments

Premiera in okrogla miza: Slovenski akcijski film
-
Srednjeveški spopad z meči, apokaliptična prihodnost in pretep na parkirišču! Čakajo vas trije kratki filmi, vsi sveži predstavniki slovenskega akcijskega filma, poleg tega pa okrogla miza z ustvarjalci in drugimi predstavniki iz sveta filma ter demonstracija priprave akcijske koreografije.

Boštjan Gorenc – Pižama in Anže Tomić: Žive podrobnosti na NMN
-
Ste pripravljeni na orkan bizarnosti o fantazijskih in znanstvenofantastičnih delih? Tudi letos v živo ekipa podkasterjev mreže Apparatus z Anžetom Tomićem in Boštjanom Gorencem – Pižamo ter gosti Rebeko Žerovnik, Evo Košak in Juretom Godlerjem.

Ivan Cepanec: ”The Thing That Should Not Be” – H. P. Lovecraft ter extremni metal
-
Ivan Cepanec – bobnar, urednik on-line metal časopisa, voditelj metal radijske oddaje ter nasploh metal entuziast, nam bo predstavil vpliv H. P. Lovecrafta na extremni metal.

Christopher Koležnik: Cosplay in 3D tiskanje
-
Lanskoletni zmagovalec Best in show ter aktivni cosplayer/larper/propmaker Christopher Koležnik bo predstavil tehniko 3D tiskanja v cosplayu.

Podelitev nagrad zmagovalcem likovnega in literarnega natečaja
-

Mirror 2 Mirror Production: Premiera kratkega filma A Case of Missing Identity
-
Mirror 2 Mirror Production bodo predstavili svoj projekt ter premierno zavrteli kratki film A Case of Missing Identity. Ta se povezuje z dogodivščino oz. lovom za Sherlockom (Sherlock Hunt), ki bo potekal na samem NMN.

Panel – The Curse of Valburga
-
»Horror never remains buried deep enough ...«
Le nekaj dni po NMN se bo na velika platna priplazila grozljivka The Curse of Valburga režiserja Tomaža Gorkiča, ki je ljubitelje tega žanra navdušil že s celovečercem Idila. Z ekipo filma se bomo na prvem čisto pravem filmskem panelu na NMN pogovarjali o poteku snemanja, o scenariju in režiji, igri in maski, kameri in postprodukciji!

Tekmovanje v cosplayu
-
Ponovno nas bodo s svojimi stvaritvami navdušili naši odlični cosplayerji. Navijajte in glasujte za svoje favorite ter nam pomagajte izbrati, kdo nas bo zastopal na finalu mednarodnega cosplay tekmovanja v Bratislavi!

NMN geek kviz
-
Preizkusite svoje poznavanje fantazije, znanstvene fantastike in geek kulture ter si priborite lepe nagrade. Tekmujte sami ali s kopilotom!