Glavni oder

By 5. septembra, 2018 No Comments

What the f**k is Metaverse ali kakšen bo svet 2.0?
-
Aleš Pevc
Predava: Aleš Pevc
Si predstavljate, da vas neko zbudi sredi noči in reče, da ste sedaj vi, ja točno vi, odgovorni za celoten planet. Kje bi začeli? Kakšen svet bo to? Kako bo vse skupaj funkcioniralo? Ste sploh pripravljeni prevzeti odgovornost? Kreatorji Metaversa nam dejansko ponujajo ravno to – zgradite svoj krasni novi svet in poiščite rešitve za vse svetovne probleme. Sci-Fi prihodnost o kateri smo se pogovarjali in jo gledali v filmih, se ravno sedaj dogaja pred našimi očmi. Je torej čas, da postanete snovalec, super junak, mojster modrosti ali zgolj opazovalec sprememb, ki se v virtualnem svetu dogajajo ravno v tem trenutku, a bodo že jutri zelo močno vplivale tudi na našo realnost? Je čas, da se povežemo in skupaj ustvarimo nov svet, svet 2.0?

Odkrivanje novih svetov in dimenzij preko Erasmusa za mlade podjetnike!
-
Aleš Pevc
Predava: Aleš Pevc

Boštjan Gorenc Pižama in Interaktivni SFF kviz Mladinske knjige
-
Povezuje: Boštjan Gorenc Pižama Tri tekmovalne skupine (prevajalci fantazije in znanstvene fantastike, ekipa NMN in ekipa obiskovalcev) se bodo potegovale za zmago v prestižnem kvizu. Kdo najbolje pozna fantazijo in znanstveno fantastiko? V kviz bo vključeno tudi občinstvo.

O knjigah, špilih in seriji Veščec
-
Mladinska knjiga
Okrogla miza
Ob slovenskem izidu Zadnje želje pisatelja Andrzeja Sapkowskega bomo s prevajalcem knjige in pisateljem Klemnom Piskom, filozofom in pisateljem Mirtom Komelom, tehnološkim novinarjem in urednikom Marjanom Kodeljo govorili o knjižnem fenomenu, o kultnem ARPG špilu in o popularni Netflixovi seriji Veščec.
Pogovor bo za Mladinsko knjigo, ki je izdajatelj knjige, usmerjal član podkasta O.B.O.D. Aljoša Harlamov.

Impro predstava – Društvo Impro
-
Improvizatorji se tokrat odpravljamo na neznano pot v svet ječ in zmajev, kjer bomo s pomočjo skritega gosta odigrali fantazijsko igro vlog. Sprejemanje odločitev tokrat ne bo le v naših rokah, saj bo usodo junakov krojila kocka.
Kako bo predstava izgledala, pa bo odvisno tudi od gledalcev, ki bodo podajali predloge za prizore, ki bodo nastajali na mestu samem.
Impro gledališče je oblika gledališkega ustvarjanja, kjer predstave nastajajo brez predhodnega besedila. Vsebina predstave se oblikuje v živo s sodelovanjem nastopajočih in gledalcev ter omogoča neponovljivo izkušnjo za vse sodelujoče. Kljub temu pa tudi impro gledališče zahteva dobro uigranost kolektiva in usposobljenost improvizatorjev v različnih gledaliških veščinah ter kolektivnem soustvarjanju. Impro ni zelenjava.
Improvizatorji in improvizatorke: Veronika Hana Grubič, Jaka Korošec, Noah Novšak in Veronika Vižintin. DM: Skriti gost Luč: Doroteja Jemec

Cosplay tekmovanje
-
Ponovno nas bodo s svojimi stvaritvami navdušili naši odlični cosplayerji.
Navijajte in glasujte za svoje favorite ter nam pomagajte izbrati, kdo nas bo zastopal na finalu mednarodnega cosplay tekmovanja ICCC v Zagrebu, maja 2023!

NMN geek kviz
-
Preizkusite svoje poznavanje fantazije, znanstvene fantastike in geek kulture ter si priborite lepe nagrade. Tekmujte sami ali s kopilotom!