Predavalnica

By 5. septembra, 2018 No Comments

Captain Ghostly: Cosplay armor workshop
-
Potrebujete ideje ali nasvete, kako izdelati cosplay oklep? Ga želite izdelati kar na samem NMN-ju? Udeležite se delavnice z belgijskim kostumografom in rekviziterjem Captain Ghostlyjem (v angleškem jeziku)!

Živko Kondić/Zhillustrator: Digital Art: A Guide to Software for Digital Painting
-
Spoznali bomo programsko opremo - tako plačljivo kot tudi brezplačno - za uporabo v digitalni umetnosti, pri čemer bo poudarek na manj znanih programih. Predavanje bo v angleškem jeziku.

Cosplay prejudging
-
Obvezna udeležba za vse cosplay tekmovalce.

Nerlisa Osmičevič: Svet Dinastije Videc – 25 let Fitza
-
Dinastija Videc pisateljice Robin Hobb nam buri domišljijo že 25 let. Kako izgleda svet Elderlingov in kako je z njegovo magijo, pa nam bo predstavila Nerlisa Osmičevič.

Kjara Kocbek in Katja Špela Polner: Cosplay Fotografija
-
Predavanje je namenjeno fotografom in hkrati cosplayerjem. Najprej bomo govorili o osnovah cosplay fotografije in nato prešli na različne teme za fotografe (lokacije, oprema, komunikacija …) in cosplayerje (priprava, poziranje …).

Andrej Schütz: Umetnost ustvarjanja jezikov
-
Kaj je jezik? Angleščina, sindarinščina, dothraki, esperanto? Želiš ustvariti jezik za svoje ljudstvo, pa ne veš, kje in kako začeti? Če te to zanima, potem se pridruži in skupaj bomo odkrili, kaj je jezik in kako lahko nov jezik ustvarimo.

Kaja Raščan: Ženske in ‘geek’ kultura oziroma ali obstajajo ženske na internetu?
-
Kako je s stanjem žensk v igrah, znanstveni fantastiki in fantaziji, cosplayu, animejih in mangah, ter na spletu nasploh? Dobre strani, slabe strani, in fanservice.

Dejan Petrović: Spolne identitete v oblačilih
-
Spregovorili bomo o spolnih identitetah: Katere sploh obstajajo, kako se spreminjajo skozi zgodovino in kulture in kako se odražajo v literaturi, pop kulturi, cosplayu in drugje?

Literarno-umetniško društvo TFF 12: Kaj nas ZF lahko nauči o sedanjosti
-
Trojica razpravljavcev nas bo seznanila s praktičnimi primeri znanstvene fantastike ter preučevala teme in motive, ki nas lahko podučijo o sedanjosti, ki jo živimo, ter kako ta vpliva na ustvarjanje novih domišljijskih svetov.