Amazon namiguje na adaptacijo »kitajskega Star Wars«

HBO in Netflix sta v zadnjih letih izdala kar zavidljivo število priljubljenih serij. Med drugim tudi nekaj serij, ki so potešile predvsem tiste bolj ‘geekovske’ duše. HBO je na tem področju povsem zagospodaril z Igro prestolov, kasneje na spisek dodal še serijo Westworld; Netflix se mu je v zadnjih letih približal s Stranger Things in s prevzemom serije Black Mirror. Očitno sta obe TV mreži letos dobili močno konkurenco – v boj se je vključil Amazon.

Da je Amazon stvar vzel skrajno resno, smo lahko ugotovili že lanskega novembra ob napovedi nove adaptacije Gospodarja prstanov v obliki TV serije. Ta bo tokrat, za razliko od filmske adaptacije Hobita, v tesnem sodelovanju s Tolkienovimi dediči. Za celoten projekt je bila že v samem začetku namenjena kar zajetna malha denarja, projektu pa se bo verjetno v kratkem pridružil še en. Amazon je namreč že v pogajanjih za pridobitev pravic za adaptacijo kitajske svetovne uspešnice Remembrance of Earth’s Past. Trilogija pisatelja Liu Cixina je bolje poznana pod imenom The Three-Body Problem, ki sicer pripada le njenemu prvemu delu. Slednji je v knjižni obliki izšel že leta 2008, svet pa zaobšel leta 2014, ko je uspešnica bila prvič prevedena v angleški jezik. Vsebino knjig bi na grobo lahko opisali s stavkom: »Zemlja je v nevarnosti pred tem, da jo zavzamejo vesoljci«, pritegnila pa je celo Barracka Obamo in Marka Zuckerberga. Avtor Liu Cixin kljub uspehu ostaja delavec v tovarni na severu Kitajske, kjer je zaposlen že trideset let, a mu narava dela dovoljuje, da obenem piše. Ker je odraščal v času kitajske kulturne revolucije, ko je bila znanstvena fantastika na Kitajskem skoraj nepoznana, se je z njo spoznal dokaj pozno, skozi dela žanrskega pionirja Julesa Verna.

Knjige zaenkrat še nimajo slovenskega prevoda, vendar pa bo ta v kratkem skoraj nujen, saj Liu Cixin že velja za veliko ime znanstvene fantastike.

NMN E-NOVIČKE

[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

Leave a Reply