SFeraKon je največji dogodek v Zagrebu, ki že vrsto let združuje ljubitelje znanstvene fantastike, fantazije in horrorja iz cele Hrvaške ter bližnjih držav.

Na letošnji, že 40. izvedbi dogodka, se je s svojo stojnico predstavila tudi ekipa konvencije Na meji nevidnega. Poleg slavnostne torte smo obiskovalci lahko prisostvovali programu, ki je hkrati potekal v več predavalnicah, in raziskovali stojnice z najrazličnejšo ponudbo.

Med povabljenimi gosti smo lahko spoznali britanskega pisatelja Adriana Tchaikovskyja (Children Of Time), finskega režiserja Tima Vuorensola (Iron Sky), razvijalca RPG iger Mikka Kallio, nemškega oblikovalca Autuna Purserja in našo lanskoletno gostjo Okkido Cosplay iz Madžarske.

Tekom dogajanja se je bilo moč pomeriti v računalniških in namiznih igrah ter igri športni igri quidditch na travi. Predavanja so pokrivala različne tematike od znanosti do filmskega področja, literature in predstavitev mednarodnih dogodkov. Konec dneva pa je popestrilo še tradicionalno cosplay tekmovanje, kjer ni manjkalo zanimivih kreacij.

Slaba stran dogodka so le ozki hodniki fakultete FER, saj se je zaradi kostumov in stojnic težko gibati naokoli.

Obisk dogodka je bil prepleten s srečanji starih znancev, načrtovanjem skupnih (mednarodnih) projektov in splošnem geekanju. Prav odlično!

Spodaj si lahko ogledate tudi galerijo fotografij z omenjenega dogodka.

NMN E-NOVIČKE

[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

Leave a Reply