Sledite projekciji programa v živo na Facebooku ali Youtube kanalu!

15:04 - Začetek programa

15:30 - Boj s Silicijevimi mlini na elektronski veter ali kako voditi D&D igre preko spleta

Spremljanje D&D sessionov v živo https://www.twitch.tv/0range42
Prijave na https://discord.com/invite/jPA7GbtHRM

16:00 - Fantazijski (ali pač fantastičen?!) kviz z Boštjanom Gorencem - Pižamo

Pridruži se epskemu dvoboju med prevajalcem fantazijskih romanov Sergejem Hvalo - Snetijem in organizatorjem konvencije Na meji nevidnega Mitjem Bosničem, ki se bosta udarila za naziv največjega poznavalca fantazijskih krajin, likov in špehov. Voditelj zabavnega in kot hobiti zahrbtnega kviza Boštjan Gorenc - Pižama bo nekaj vprašanj namenil tudi občinstvu, ki bo spremljalo dogodek na Facebooku in Youtubu, tako da boste imeli priložnost osvojiti tudi kakšno bajno nagrado ali dve. Če boste seveda znali.

Priklopite se! To bo magični spektakel, ki ga bo treba bunkeljnom po koncu izbrisati spomina!

17:00 GIVEAWAY!

17:30 - Kickstarter

Pred kratkim je platforma Kickstarter omogočila izvajanje projektov tudi slovenskim podjetjem in posameznikom. Kaj to pomeni, kako se lotiti Kickstarter projekta in kdaj to sploh pride v poštev nam bo predstavil Žiga Berce.

Žiga Berce je strokovnjak za Kickstarter. Uspešno je lansiral lastno namizno igro, vodil in svetoval več kot 30 kampanjam, pomagal zbrati več kot dva miljona evrov poleg tega pa tudi redno predava na temo množičnega financiranja. Je pa tudi en izmed treh ustanovnih članov Slovenia crowdfunding meetups, ki so v lanskem letu pripeljali Kickstarter v Slovenijo.

18:00 - Kostum za umret: Cosplay v zgodovini

O organiziranju dogodkov, kjer udeleženci z obnašanjem in posebnimi kostumi predstavljajo določene like ali osebnosti, je pisal že legendarni šesti rimski kralj kakšnega pol tisočletja pred letom 0. Tisoč petsto let kasneje so o stroških imenitnih dragocenih kostumov sanjali mnogi: v drgetajoči nasladi tisti, ki so jih nosili, in v druge vrste trepetanju tisti, ki so jih plačevali. Preden so se prelevili v drugo kožo, so udeleženci do potankosti spoznavali vedenje in navade svojih likov. (Če ni šlo drugače, so si jih pa izmislili. Domišljija je tekla s pretočnostjo Rena.) Odeti v pojavno obliko izbranih likov so "kosplejerji" spone svojega časa in prostora lahko le skrili, nikoli pa sneli - in tako je v vrtincu dogajanja kostum marsikomu postal zadnje oblačilo. Roman Vučajnk v letu epidemije v korono tlači Silmarile, v šolanje na daljavo kroniko Tretje dobe, v pipo pa najraje kaj od Mac Barrena, ker je Šajerska pač v neki drugi regiji. Dreza v zgodovino, pri čemer mu štango držita Douglas Addams in Broj Jedan, in mu je veliko do tega, da holivudsko heretično oskubljanje preteklosti pahne nazaj v peklensko brezno, iz katerega je prilezlo.

18:30 - Bajka iz majka

Bajka iz majka v izvedbi KUDa KIKS

Bajka iz majka je improvizirana interaktivna spletna komedija, ki spominja na priljubljeno igro Dungeons & Dragons. Štirje junaki se bodo pod budnim očesom občasno rahlo sadističnega pripovedovalca soočali z mnogimi nevarnostmi in preprekami, pri tem pa vas bodo tudi od srca nasmejali.

Pri predstavi boste lahko aktivno sodelovali tudi gledalci s svojimi predlogi, ki jih bodo igralci vključili v dogajanje. To je dobra priložnost za vse vas, ki ste imeli na igralskih seansah s svojo skupino divje ideje, s katerimi se skupina ni strinjala ali pa jih niste z njimi niti delili.

Pridružite se Sašu Staretu, Roku Bohincu, Nejcu Šmitu, Dinu Kapetanoviču in Matjažu Peklaju na epski pustolovščini, kot je še niste doživeli... in je tudi nikoli več ne boste.

19:38 - Zaključek

Neposredni prenos