Postani Wednesday Addams

Po dolgem in napornem dnevu učnih ur in prenašanja sošolcev se vrneš v zavetje svoje sobe. Vse kar si želiš je, da si oddahneš, se sprostiš v svoji temačni sobi ob glasbi klasičnih skladateljev, in nadaljuješ s pisanjem svoje napete kriminalke. A ko vstopiš v svojo sobo takoj opaziš, da je nekaj narobe. V sobi vidiš znake prerivanja, izgleda da je nekdo dobro premetal celo sobo, kot da je nekaj iskal. Ko pogledaš proti pisalni mizi te pričaka grozljiv prizor. Nekdo je umoril Stvar! Nepremično leži v mlaki krvi. Stečeš k njemu, ga streseš in poskušaš zbuditi, a zaman. Moraš ugotoviti kaj se je zgodilo, moraš maščevati Stvar!

Postavi se v vlogo inteligentne in morbidne Wednesday Addams, odkrij sledi, se sooči z ugankami in razreši primer! Na konvenciji poišči kraj zločina – študijsko sobo Wednesday – kjer lahko pričneš s skrivnostno dogodivščino.

Navodila za igro

Nekaj navodil za igranje lova na morilca si lahko prebereš že kar tukaj:

1

Poišči kraj zločina kjer najdeš plakat z dvema QR kodama.
2

Prva koda te povede do NMN aplikacije, kjer bodo predstavljena navodila za igranje, nagrade, ki jih lahko zadaneš ter povezave do aplikacije Actionbound, katera te bo vodila skozi igro.
3

Namesti aplikacijo Actionbound.
4

Drugo kodo poskeniraš, ko uspešno naložiš aplikacijo Actionbound in želiš pričeti z igro.

Prenos aplikacije Actionbound

Google Play

App Store

Kako pričneš z lovom

Igra ni časovno omejena.

Aplikacija te vodi skozi celotno igro. Kraj zločina predstavlja prvo lokacijo z uganko, katero moraš rešiti. Rešitev vpišeš v aplikacijo. Če vpišeš pravilno rešitev uganke dobiš namig, ki te pripelje do naslednje lokacije, kjer te čaka nova uganka. Ko ugotoviš pravilno rešitev uganke, jo zopet vpišeš v aplikacijo. V aplikacijo ne vpisuješ rešitve namiga, temveč rešitev uganke na fizični lokaciji!

Vsaka lokacija z uganko bo označena z nalepko Wednesday hunt 2023. Tako veš, da si na pravi lokaciji.

Vsaka lokacija bo označena tudi z eno izmed dveh nalepk oz. opozoril. Prosimo, da se držiš navodil:

Prosimo brez dotikanja

Na teh lokacijah se ničesar ne dotikaj ali premikaj. Rešitev uganke lahko razbereš le z opazovanjem

Eksponate vrni na svoje mesto

Na teh lokacijah se lahko dotikaš predmetov, saj moraš katerega izmed njih uporabiti, da prideš do pravilne rešitve. Prosimo, da jih vrneš nazaj na svoje mesto in jih ne odnašaš s seboj, da jih lahko uporabijo tudi drugi, ki bodo igrali igro za tabo. Nikjer ne rabiš premikati velikih predmetov ali česa na silo izpuliti!

Sodeluj v nagradni igri

Ko uspešno razrešiš primer in ugotoviš kdo je bil morilec ter kaj se je zgodilo, si priigraš možnost sodelovanja v nagradni igri, v kateri se poteguješ za nagrade. Izmed vseh, ki boste želeli sodelovati v nagradni igri bomo izžrebali srečneže, med katere bomo razdelili spodaj navedene nagrade. Nagrajence bomo izžrebali po koncu konvencije in jih o nagradi obvestili preko e-pošte.

  • Sekiromet za 5 oseb
  • spooooooky namizne igre
  • * preostale nagrade sporočimo naknadno

Vsem sodelujočim v igri omogočamo tudi izdelavo spominske zaponke. Lahko izbiraš med spodnjima dvema značkama. Izdelaš si jo lahko po koncu igre na info točki.

Sponzorji nagrad

Najlepše se zahvaljujemo vsem našim sponzorjem nagradne igre, saj vam brez njihove pomoči ne bi mogli ponuditi tako zanimivih nagrad. Želimo ti veliko užitka v primeru dobitka nagrade!