Z namen da se vsi imamo vsi čim bolje na dogodku in tekom njega ne pride do različnih neljubih dogodkov, vse obiskovalce in tudi sodelujoče naprošamo da se dosledno držijo spodnjih opozoril in navodil. Hvala vsem za spoštovanje navodil in uživanje na dogodku.

Razstavni rekviziti

V izdelavo rekvizitov, ki so razstavljeni na NMN, je bilo vloženega veliko truda, časa in včasih tudi denarja. Prosimo, da z njimi ravnate previdno in da jih ne prestavljate, poškodujete, ali začarate. V primeru invazije zombijev jih lahko poljubno uporabite kot orožje ali skrivališče.
V primeru kršitev si pridržujemo pravico, da vas odstranimo z dogodka, ali pa z vami nahranimo našega vedno lačnega rancorja.

Orožje

Na NMN si zelo prizadevamo, da bi bil naš dogodek prijeten in varen za vse ljudi, škrate, hobite in trole, ki se ga udeležijo. V ta namen vas prosimo, da s seboj ne prinašate pravega orožja, pa naj bo to strelno, hladno, ali čarobno.
Če na dogodek prinesete repliko orožja – airsoft puška (obvezno brez nabojev), plastičen ali gumijast meč (obvezno neoster), lightsaber (obvezno brez kristala) – jo na vhodu pokažite rediteljem. Odločitev organizatorja, ali je orožje ustrezno za vnos v dvorano, je dokončna.
V primeru kršitev si pridržujemo pravico, da vas odstranimo z dogodka, ali pa vas pošljemo na prisilno delo v Sarumanovo kovačijo.

Hrana in pijača

Ob novici, da se v Ljubljani spet odvija NMN, se je zunaj zbralo nekaj spretnih krčmarjev, ki vam bodo z veseljem postregli. Ker pa je na dogodku velika gneča, razstavljeni pa so tudi številni neprecenljivi artefakti, vas prosimo, da v dvorane ne vnašate hrane, alkoholnih pijač ter pijač v odprtih posodah.
Prihod na dogodek pod vplivom alkohola, začimb in prepovedanih substanc ni dovoljen. Odločitev organizatorja, ali vas spusti v dvorano, je dokončna.
V primeru kršitev si pridržujemo pravico, da vas odstranimo z dogodka, ali pa vas pošljemo delat v Pekarno Mišmaš.

Fotografiranje

NMN je raj za slikarje, snemalce, fotografe in druge, ki želijo ta epski dan za vekomaj obeležiti. Z obiskom dogodka se strinjate, da lahko NMN uporabi vašo podobo v prvotni ali predelani obliki za namene promocije in izdelavo globalne baze podatkov za iskanje nezemljanov med nami.
Kljub temu pa je pomembno tudi, da s fotografiranjem, slikanjem, ali snemanjem ne motimo drugih obiskovalcev dogodka. Prosimo, da upoštevate želje vseh obiskovalcev in jih ne fotografirate, če tega ne želijo.
V primeru kršitev si pridržujemo pravico, da vas odstranimo z dogodka, ali pa vam selektivno izbrišemo spomin.