Splošne informacije za vse obiskovalce

VSTOPNICE

Vstopnice za NMN 2023 boste lahko kupili le neposredno na samem dogodku pred glavnim vhodom v dvorano konvencije. Prodaja se prične 15 min pred uradnim odprtjem ob 9:00. Plačilo je možno s kartico in gotovino.

Cena posamezne vstopnice je:
12 € za odrasle,
30 € za družine,
6 € za otroke in mladino do 15 let,
brezplačno za otroke do 7 let.

Število vstopnic je omejeno, zato priporočamo, da pridete čim prej in si tako zagotovite vstop! Dogodek je za obiskovalce odprt do 20:00 ure.

Dostop za gibalno ovirane osebe je urejen.

COSPLAY in GARDEROBA

Vsem cosplayerjem bo na prizorišču na voljo posebna garderoba za preoblačenje. Zagotovili vam bomo tudi prostor, kamor lahko na lastno odgovornost odložite kovčke in obleke.

Poskrbeli bomo za “prvo pomoč” za primere, ko se nam na dogodku odpara gumb, odlepi prostetika ali kos oklepa. 🙂

Pozor! Vnašanje kakršnih koli ostrih predmetov (meči, sekire in katane) ter delujočih strelnih orožij (tudi arisoft pištole in samostreli) za potrebe cosplay kostuma ni dovoljeno. Neprimerni predmeti bodo do vašega odhoda zadržani na vhodu v prostor konvencije.

HRANA IN PIJAČA

Poleg dvorane bodo postavljene stojnice s hrano in pijačo ter mize in klopi, kjer se boste lahko v miru okrepčali.

Poskrbeli bomo tudi za ponudbo kavnih napitkov in brezalkoholnih pijač kot je bubble tea. Kupite jih lahko ob vhodu v predverju konvencije.

Vnos alkohola in hrane v dvorano je prepovedan za zagotavljanje čistoče prostora in varnosti izdelkov.

Lokacija in dostop do konvencije

POMEMBNO OBVESTILO
Letošnja konvencija Na meji nevidnega se časovno sklada z dogodkom Pot ob žici, bolj točno z najdaljšo traso Teka trojk.
V dopoldanskem času med 9 in 10 uro pričakujete delno občasno zaporo Dunajske in Vilharjeve ceste iz smeri centra Ljubljane proti Gospodarskemu razstavišču. Prav tako se trasa teka nadaljuje po Železni cesti za razstaviščem. Zaradi krajših zapor lahko pride do zamud in obvozov na linijah LPP.
Priporočamo, da parkirate izven tega območja in se sprehodite do dvorane.

LOKACIJA

Točen naslov lokacije dogodka:
Gospodarsko razstavišče, Dunajska 18, Ljubljana

V neposredni bližini vhoda se nahaja zelo omejeno parkirišče, zato okoliške prebivalce pozivamo da uporabijo javni dostop ali pridejo na dogodek peš ali s kolesom.

Lokacija dogodka je blizu osrednjega dela mesta, in tako enostavno dostopna s pomočjo vseh javnih prevoznih sredstev. Približno 300 m od vhoda se nahaja tudi postajališče Bicikelj.

Z AVTOMOBILOM

Sejmišče se nahaja ob Dunajski cesti, na kateri se, v neposredni bližini glavnega vhoda v Gospodarsko razstavišče, nahaja tudi manjše parkirišče, ki pa je ponavadi dokaj polno. Priporočamo vam, da za parkiranje vaših avtomobilov uporabite eno od bližnjih parkirišč. Največja se nahajajo za samim kompleksom razstavišča. Parkiranje znotraj ograje Gospodarskega razstavišča ni možno.

Seznam parkirišč okrog Gospodarskega razstavišča.

Z LPP AVTOBUSOM ALI PEŠ

Neposredno pred Gospodarskim razstaviščem se nahaja LPP postaja Razstavišče, kjer ustavljajo linije 3G, 6, 6B, 7, 7L, 8, 11, 11B, 12, 12D, 13, 14, 19, 19I, 20 in 20Z. Če prihajate z avtobusom 22, izstopite na postaji Astra in se sprehodite 300 m po Dunajski cesti v smeri centra mesta. Pred odhodom preverite ali imajo LPP linije obvoz zaradi zapore Slovenske ceste na dan dogodka.

V primeru, da se v Ljubljano pripeljete z javnim prevozom (avtobus ali vlak) vas od glavne postaje do razstavišča loči kratek 10 min sprehod.

Bankomati v bližini konvencije

Ker vsako leto dobimo večje število povpraševanj po najbližjih bankomatih, vam prilagamo okviren zemljevid bližnjih lokacij, kjer se nahajajo bankomati različnih bank. Posodobljen zemljevid vseh delujočih bankomatov, njihovo stanje in ostale informacije lahko najdete tudi na spletni strani ATMinfo.