Splošne informacije za vse obiskovalce

VSTOPNICE

Vstopnice za NMN 2022 boste lahko kupili le neposredno na samem dogodku pred vhodom v dvorano konvencije. Prodaja se prične z uradnim odprtjem ob 9:00. Plačilo je možno le z gotovino.

Cena posamezne vstopnice je:
10 € za odrasle,
5 € za otroke do 12 let,
brezplačno za otroke do 7 let.

Število vstopnic je omejeno, zato priporočamo, da pridete čim prej in si tako zagotovite vstop! Dogodek je za obiskovalce odprt do 20:00 ure.

Dostop za gibalno ovirane osebe je urejen.

COSPLAY in GARDEROBA

Vsem cosplayerjem bo na prizorišču na voljo posebna garderoba za preoblačenje. Zagotovili vam bomo tudi prostor, kamor lahko na lastno odgovornost odložite kovčke in obleke.

Poskrbeli bomo za “prvo pomoč” za primere, ko se nam na dogodku odpara gumb, odlepi prostetika ali kos oklepa. 🙂

Pozor! Vnašanje ostrih predmetov (meči, sekire in katane) ter delujočih strelnih orožij (tudi arisoft pištole in samostreli) za potrebe cosplay kostuma ni dovoljeno. Nedovoljeni predmeti bodo zadržani na vhodu v prostor konvencije.

HRANA IN PIJAČA

Pred vhodom v dvorano bodo postavljene stojnice s hrano in pijačo ter mize in klopi, kjer se boste lahko v miru okrepčali.

Poskrbeli bomo tudi za ponudbo kavnih napitkov, ki jih lahko kupite v notranjih prostorih konvencije.

Vnos alkohola v dvorano je prepovedan.

Lokacija in dostop do konvencije

LOKACIJA

Točen naslov dogajanja:
Gospodarsko razstavišče
Dunajska 18, 1000 Ljubljana

V neposredni bližini vhoda se nahaja zelo omejeno parkirišče, zato okoliške prebivalce pozivamo da uporabijo javni dostop ali pridejo na dogodek peš ali s kolesom.

Lokacija dogodka je blizu osrednjega dela mesta, in tako enostavno dostopna s pomočjo vseh javnih prevoznih sredstev. Približno 300 m od vhoda se nahaja tudi postajališče Bicikelj.

Z AVTOMOBILOM

Sejmišče se nahaja ob Dunajski cesti, na kateri se, v neposredni bližini glavnega vhoda v Gospodarsko razstavišče, nahaja tudi manjše parkirišče, ki pa je ponavadi dokaj polno. Priporočamo vam, da za parkiranje vaših avtomobilov uporabite eno od bližnjih parkirišč. Največja se nahajajo za samim kompleksom razstavišča.

Seznam parkirišč okrog Gospodarskega razstavišča.

Z LPP AVTOBUSOM ALI PEŠ

Neposredno pred Gospodarskim razstaviščem se nahaja LPP postaja Razstavišče, kjer ustavljajo linije 3G, 6, 6B, 7, 7L, 8, 11, 12, 13, 14, 14B, 19B, 19I, 20 in 20Z. Če prihajate z avtobusom 22, izstopite na postaji Astra in se sprehodite 300 m po Dunajski cesti v smeri centra mesta.

V primeru, da se v Ljubljano pripeljete z javnim prevozom (avtobus ali vlak) vas od glavne postaje do razstavišča loči kratek 10 min sprehod.

Bankomati v bližini konvencije

Ker vsako leto dobimo večje število povpraševanj po najbližjih bankomatih, vam letos prilagamo zemljevid bližnjih lokacij, kjer se nahajajo bankomati različnih bank.