Ker je NMN le enodnevni dogodek, želimo pa si več druženja in sodelovanja, smo povabili različne skupnosti in organizacije, da okoli naše konvencije organizirajo druge geek dogodke. Tako je nastala NMN ORBITA!

Od nedelje 30.4. do sobote 20. 5. 2023, se bo zvrstilo devet dogodkov, na katere ste vljudno vabljeni!

Namiznice: Dungeons & Dragons enoigra - Meja nevidnega čaka

KJE:

Klub Jedro Medvode
Zemljevid

KDAJ:

Nedelja, 30.4. ob 16:00

Ste pripravljeni na padec v neznano?

“Približno dve uri hoje proti jugu in opazili ga boste… brezno brez dna.” reče Isabella in globoko pogoltne. “Starešine pravijo, da je meja med našim svetom in nečem, kar nam je nevidno, nedojemljivo.” Z rahlo potrtim obrazom stopi bližje vaši skupini nadobudnih pustolovcev. “Otroci so se igrali okoli brezna in sosedov mul’c je mojega Tristana spotaknil, ta pa je padel notri. Prosim pripeljite ga nazaj. Rotim vas!”

Igrali bomo igro o domišljiji in sanjah, ki je postavljena v sistemu Dungeons & Dragons 5e. Predznanje o sistemu ni potrebno. Liki bodo v naprej pripravljeni.

Število mest je omejeno na šest. Prijave niso obvezne.

Večer superjunakov: premiera Varuhi Galaksije 3

KJE:

Cineplexx Kinematografi

Vstopnice

KDAJ:

Sreda, 3.5. ob 20:00

Na velika platna se vrača zadnja intergalaktična pustolovščina.
Pridružite se nam na: VEČERU SUPERJUNAKOV z Marvel spektaklom kozmičnih razsežnosti VARUHI GALAKSIJE: 3. DEJANJE.

#guardiansofthegalaxy

V novi razburljivi filmski zgodbi Varuhi galaksije je naša najljubša družba neprilagojenih videti nekoliko drugače. Peter Quill, ki še vedno žaluje zaradi izgube Gamore, mora zbrati svojo ekipo za obrambo vesolja in zaščito enega od svojih. Misija, ki bi lahko, če ne bi bila uspešno zaključena, pripeljala do konca Varuhov, kot jih poznamo

KVIZ - Na meji nevednega

KJE:

Gin&Juice

Zemljevid

KDAJ:

Sreda, 3. 5. ob 20:00

V tednu pred NMN bomo za ogrevanje poskrbeli s Pub Quizom v Gin&Juice.

Ob tej priložnosti bodo tudi teme na kvizu malo bolj fantazijsko, znanstveno fantastično in g33kovsko obarvane. 🙂 Kviz je sestavljen iz 10 raznolikih kategorij po 5 vprašanj in traja približno uro in pol. Zberi ekipo 3-4 igralcev in pokaži svoje znanje! Prijavnina znaša 20€ na ekipo (v ekipi ste lahko štirje).

Število ekip je omejeno. Vstopnico za svojo ekipo lahko kupiš preko povezave: https://eventsframe.com/e/u0r0n3kQ0/pub-quiz-gin-juice/

Zmagovalne ekipe bodo seveda tudi nagrajene. 🎁

World of Darkness enoigra - Na meji nevidnega

KJE:

Klub Jedro Medvode
Zemljevid

KDAJ:

Četrtek, 4.5. ob 18:00

Sanjaš o svetu čez nevidno mejo? O kraju, kjer pravila naše družbe ne veljajo, kjer nekaj pomeniš, kjer si lahko ti v glavni vlogi zgodbe?

Moder človek bi te posvaril pred takimi željami, saj se lahko uresničijo in tako kot Favnov labirint, fantazijski svetovi niso nujno človeku prijazna okolja. Igrali bomo igro o ljudeh, ki je postavljena v sistemu Chronicles of Darkness.

Predznanje o sistemu ni potrebno. Liki bodo vnaprej pripravljeni.

Število mest je omejeno na štiri. Prijave obvezne: https://forms.gle/Yk8fKU2JcYXdYmRp6

World of Darkness enoigra - Discord edicija

KJE:

Krčma Discord

Pridruži se kanalu

KDAJ:

Nedelja, 7. 5. ob 16:00

Sanjaš o svetu čez nevidno mejo? O kraju, kjer pravila naše družbe ne veljajo, kjer nekaj pomeniš, kjer si lahko ti v glavni vlogi zgodbe?

Moder človek bi te posvaril pred takimi željami, saj se lahko uresničijo in tako kot Favnov labirint, fantazijski svetovi niso nujno človeku prijazna okolja. Igrali bomo igro o ljudeh, ki je postavljena v sistemu Chronicles of Darkness. Predznanje o sistemu ni potrebno.

Liki bodo vnaprej pripravljeni. Število mest je omejeno na štiri. Prijave obvezne: https://forms.gle/iVpsAsHAUsLGCts57

Igrive poteze

KJE:

Mestna knjižnica Ljubljana – MKL

Knjižnica Otona Župančiča

Zemljevid

KDAJ:

Sreda, 10.5. ob 15:00 – 20:00

Organizirano igranje sodobnih namiznih iger v knjižnici, kjer si igre lahko tudi izposodite in samostojno odigrate.

Dungeons & Dragons enoigra - Gobelinovanje

KJE:

Klub Jedro Medvode
Zemljevid

KDAJ:

Četrtek, 11.5. ob 18:00

Kaj, če malo obrnemo vloge? Vsi smo navajeni modernega sveta, hitrega življenja in betonskih džungel.

Kako bi se počutili ljudje iz fantazijskih svetov, ki pridejo v stik s tem, kar mi vidimo in doživljamo vsak dan? Leto 6379 po Grognarjanskem koledarju. Majhno mestece ob jezeru, vajeno mirnega ribiškega življenja sedaj poka po šivih od obiska. Karavane gobelinov so v naselje pripeljale konvencijo moderne tehnologije. Obleke, ki postavijo nosilca na mejo nevidnega, fantastična orožja z visoko možnostjo eksplozije, naprave za postavljanja portalov in vse vmes. Lokalci imajo veliko za povedati o smetišču, ki nastaja ob jezeru, a so hkrati veseli turizma in profita, ki pride z njim. Vse lepo in prav, dokler se na prizorišče ne prikradejo palčki pogube… Igrali bomo igro o konvencijah, fantaziji in tehnologiji.

Igro o rivalstvu in uničenju, ki je postavljena v sistemu Dungeons & Dragons 5e. Predznanje o sistemu ni potrebno.

Na voljo bodo vnaprej pripravljeni liki (level 3). Število mest je omejeno na šest. Prijave obvezne: https://forms.gle/Husufuw3q5gYTkAx6

Igrajmo - King of the Castle

KJE:

Borza Piva

Zemljevid

KDAJ:

Sobota, 13.5. ob 19:00 – 22:00

Ste pripravljeni na večer srednjeveške zabave? Pridruži se nam v partiji King of the Castle, zabavni igri politike, spletkarjenja in izdaje.

Igro bo na velikem zaslonu vodil (kralj) Matjaž, ostali pa bomo na potek zgodbe vplivali z glasovanjem in spletkami prek svojih mobilnih telefonov.

Pridruži se nam v Borzi piva, v soboto, 13.5.2023, ob 19h. Kdo ve, mogoče pa ravno tebi uspe prevzeti vladavino. Vstop je prost, za sodelovanje v igri potrebujete le pametni telefon. https://www.kingofthecastlegame.com/

Večer namiznih iger

KJE:

Borza Piva

Zemljevid

KDAJ:

Sobota, 20.5. ob 17:00 – 23:00

Pridruži se nam na sobotnem večeru družabnih iger v Borzi piva!

Prinesi svojo najljubšo igro ali preizkusi kaj novega. Uživaj v dobri pijači in prijetni družbi ob metanju kock in premikanju figuric. Dobrodošli vsi – od radovednežev, ki modernih iger še ne poznate, do izkušenih mačkov.

Vstop je prost.