»Every fairy tale needs a good old-fashioned villain.«

~ James Moriarty

Tema ima svojo moč/The dark has it's power

Ponovno je čas za NMN likovni natečaj. Tokratna tema natečaja se osredotoča na tiste like, katerih dejanja in motivi razvijajo ter zapletajo zgodbo in so v kontrastu s herojem zgodbe. Zakaj so zlobci takšni, kot so? Kaj jim daje smisel, užitek in moč? Kakšna je bila njihova pot in kakšen je svet skozi njihove oči? Poznamo smešne, zmešane, kaotične, inteligentne, racionalne in hladnokrvne antagoniste, ki obogatijo fantazijske zgodbe in so pomemben del soustvarjanja herojeve dogodivščine.

Ustvarite likovni izdelek, ki bo pokazal vaš pogled na antagoniste in njihovo vlogo v zgodbi, ali še boljše, poglejte na svet z njihove perspektive. Upodobljeni liki so lahko iz znanih zgodb, franšiz ali filmov, razveselili pa se bomo tudi vaših lastnih izmišljenih, zastrašujočih zlobcev!

Ustvarite sliko, ilustracijo, strip ali kip in pustite domišljiji prosto pot.

Prispevke bomo sprejemali do sobote, 10. avgusta 2019, zmagovalec bo razglašen na dogodku Na meji nevidnega, 14. septembra 2019.

Ilustracije, slike, stripe in kipe zbiramo na elektronskem naslovu natecaj@nmn.si.

PRAVILA LIKOVNEGA NATEČAJA:

– Sprejemamo naslednje kategorije izdelkov: ilustracija, strip, kip (3d model).

– Vaš izdelek mora vključevati vašo fantazijsko ali znanstveno-fantastično interpretacijo letošnje tematike: zlobec/antagonist.

– Izdelke pošljite v obliki JPG ali PNG dokumenta po elektronski pošti na natecaj@nmn.si s pripisom “Za likovni natečaj”.

Skenirani dokumenti morajo biti čim višje ločljivosti (vsaj 240 dpi).

 

Rok za oddajo prispevkov je: sobota 10. avgust 2019