»Every fairy tale needs a good old-fashioned villain.«

~ James Moriarty

Tema ima svojo moč/The dark has it's power

Ponovno je čas za NMN likovni natečaj. Tokratna tema natečaja se osredotoča na tiste like, katerih dejanja in motivi razvijajo ter zapletajo zgodbo in so v kontrastu s herojem zgodbe. Zakaj so zlobci takšni, kot so? Kaj jim daje smisel, užitek in moč? Kakšna je bila njihova pot in kakšen je svet skozi njihove oči? Poznamo smešne, zmešane, kaotične, inteligentne, racionalne in hladnokrvne antagoniste, ki obogatijo fantazijske zgodbe in so pomemben del soustvarjanja herojeve dogodivščine.

Ustvarite likovni izdelek, ki bo pokazal vaš pogled na antagoniste in njihovo vlogo v zgodbi, ali še boljše, poglejte na svet z njihove perspektive. Upodobljeni liki so lahko iz znanih zgodb, franšiz ali filmov, razveselili pa se bomo tudi vaših lastnih izmišljenih, zastrašujočih zlobcev!

Ustvarite sliko, ilustracijo, strip ali kip in pustite domišljiji prosto pot.

Prispevke bomo sprejemali do sobote, 10. avgusta 2019, zmagovalec bo razglašen na dogodku Na meji nevidnega, 14. septembra 2019.

Ilustracije, slike, stripe in kipe zbiramo na elektronskem naslovu natecaj@nmn.si.

PRAVILA LIKOVNEGA NATEČAJA:

– Sprejemamo naslednje kategorije izdelkov: ilustracija, strip, kip (3d model).

– Vaš izdelek mora vključevati vašo fantazijsko ali znanstveno-fantastično interpretacijo letošnje tematike: zlobec/antagonist.

– Izdelke pošljite v obliki JPG ali PNG dokumenta po elektronski pošti na natecaj@nmn.si s pripisom “Za likovni natečaj”.

Skenirani dokumenti morajo biti čim višje ločljivosti (vsaj 240 dpi).

 

Rok za oddajo prispevkov je: sobota 10. avgust 2019

KOMISIJA ZA LIKOVNI NATEČAJ 2019

Mateja Velušček

Lanskoletna zmagovalka likovnega natečaja Mateja, je 26letna ilustratorka in crafterka iz Nove Gorice. Svoje ideje in inspiracijo za delo črpa iz narave in fantazijskih knjig, iger ter filmov, ki so ji najbolj pri srcu.

 

Slavica Štrukelj Kokoravec

Je diplomirana slikarka iz Ljubljane. Slika pretežno na abstraktno-ekspresiven način, z uporabo močnih-energijskih barv. Pogosto vnese v sliko zabrisano človeško ali živalsko figuro. Za seboj ima več kot 50 samostojnih in več kot 60 skupinskih razstav, doma in v tujini. 

Darjan Jurinčič 

Devet let se je profesionalno ukvarjal z ilustracijo in concept artom, čas v katerem je sodeloval na mnogih projektih (video igre, knjige, stripi, namizne igre itd.). Odkar je “kariero obesil na klin” posveča svoje minute lastnim projektom in uživanju prostega časa.

Izdelke, ki bodo dobili najvišje ocene naših žirantov, bomo nagradili z bogatimi nagradami. Ekipa NMN želi posameznikom, ki sodelujejo na natečaju, omogočiti promoviranje njihovih izdelkov in talentov, zato smo za zmagovalce pripravili naslednje nagrade:

  • 1. nagrada: kratek intervju in objava le-tega na NMN Facebook strani, objava zmagovalnega izdelka na NMN strani in v reviji NMN, izdelek bo razstavljen na – SferaKonu 2020 in Makkonu 2019, osebna razstava likovnih izdelkov v Dobri Potezi.
  • 2. nagrada: objava zmagovalnega izdelka na NMN Facebook strani, NMN strani in v reviji NMN, izdelek bo razstavljen na SferaKonu 2020 in Makkonu 2019.
  • 3. nagrada: objava zmagovalnega izdelka na NMN Facebook strani, NMN strani in v reviji NMN, izdelek bo razstavljen na SferaKonu 2020 in Makkonu 2019.

Poleg tega zmagovalci, ob razglasitvi na glavnem odru, prejmejo tudi materialne nagrade, ki jih letos sponzorira trgovina Slikarski-Material.si Na samem dogodku pa bo zopet potekala razstava izbranih izdelkov.