Društva in podjetja v Gaming zone

Preizkusite nove ali stare igre, popravite vašo staro konzolo ali pa si oglejte najnovejšo ponudbo računalnikov in dodatkov za njih. Gaming zone najdete v kletnih prostorih konvencije in je označen na spodnjem zemljevidu.

Podjetje Chemets

CHEMETS je prvi 3D prototipni center v Adriatik regiji. Dobrodošli. Prišli ste na pravo mesto, če prihajate iz visoke industrije ali razvijate unikatni izdelek. Ob sebi imate najbolj profesionalni center za izdelavo prototipov in malih serij v regiji.

www: chemets.si

Podjetje E-misija

Smo računalniško podjetje z 20 letno tradicijo.Od leta 2005 smo član skupine SIRIS, ki združuje preko 35 partnerjev po celotni Sloveniji. Na NMN boš imel priložnost spoznati računalnike MEGA in na njih tekmovati v CS:GO 1v1 turnirju.

Trgovina Monitorji.si

Podznamka računalniškega podjetja E-misija, ki se specializira v prodajo monitorjev. Na NMN boš imel priložnost preizkusiti različne monitorje iz naše ponudbe in najti popolnega za svoj set-up.

Trgovina EKWB

Vrhunski ponudnik rešitev za tekoče hlajenje, ki nosi ime svojega ustanovitelja Edvarda Königa. Blagovna znamka se je začela z navdušenjem enega človeka in njegovim prvim podvigom na področju vodnega hlajenja leta 1999. Podjetje, uradno ustanovljeno leta 2003, velja za zgodnjega pionirja na področju tekočinskega hlajenja osebnih računalnikov. Hitro je postal sinonim za inovativno zasnovo izdelkov, kakovostno inženirstvo in vrhunsko estetiko ter pridobil sloves med računalniškimi navdušenci zaradi preoblikovanja navadnih računalnikov v izjemne stroje. Od svojih skromnih začetkov pred več kot dvema desetletjema je EK vztrajno rasel in postal globalno vodilno podjetje pri razvoju in proizvodnji vrhunskih rešitev za hlajenje s tekočinami za končnega uporabnika, pa tudi za različne industrijske aplikacije.

www: ekwb.com

Podjetje Diamant Esports

Diamant Esports je profesionalna športna ekipa ustanovljena leta 2022. Vodi jo izkušena skupina ljudi, ki se posveča približevanju e-športa širši javnosti. Naše poslanstvo je destigmatizirati profesionalno igranje iger in zabrisati mejo med športom in e-športom. S tem v mislih daje Diamant Esports prednost stabilnemu okolju za igralce, kjer si lahko prizadevajo doseči svoje cilje v profesionalnem e-športu, hkrati pa ohranjajo svoje fizično in duševno zdravje ter izobraževanje.

www: diamant.gg

Društvo Pbyte gaming

Slovenska gaming skupnost pByte spodbuja razvoj gaming in e-Športne scene v Sloveniji. Smo samostojni in sestavljeni iz prostovoljcev, ki so navdušeni nad videoigrami. Organiziramo dogodke, festivale, lige, tekme in pogovorne oddaje. Poročamo o dogodkih, slovensko sceno posodabljamo z dogajanji in zabavnimi vsebinami iz širokega nabora iger. Pišemo vodiče, mnenja, bloge in recenzije. Velik del našega delovanja je povezovanje igralcev videoiger po Sloveniji, zato smo ustvarili skupnost za igralce videoiger in e-športnike. Serija dogodkov StarFall povezuje igralce videoiger po Sloveniji in razvija e-športno skupnost. Odvija se dvakrat letno, skupno gostimo preko tisoč udeležencev.

www: pbyte.si

Posameznik Retro Rok’s Renew

Sem starejši, retronastični igralec starodobnih video iger, med drugim tudi podroben poznavalec elektronike, ki v prostem času rad popravlja ali izboljšuje vaše starodobne konzole. Letošnja tema bo “Vse brez-žično / All Wire-Less”, tako da boste lahko z originalnim brezžičnim USB-C izboljšanim PlayStation 4 (DualShock 4 – DS4) kontrolerjem preigrali vaše najljubše PlayStation 1 (1994), Nintendo 64 (1996), Sega Dreamcast (1998) in Nintendo Gamecube (2001) video igre – starodobni špili s pomočjo brezžičnega DS4 kontrolerja! Poleg tega bo na naši stojnici, ob dnevu dogajanja, možna tudi menjava vaših kasetnih baterij (CR1616) za GameBoy (1989), GameBoy Color (1998) in GameBoy Advance (2001) igre. Ne skrbite za vaše shranjene položaje (save files). Za njih bo poskrbel Retro Rokov računalnik, da se bodo ohranili za bodoče rodove igričarjev.

www: RokRetro

Računalniški muzej

V zadnjih desetletjih se je celotna družba temeljito spremenila, predvsem dokončno informatizirala. Popolnoma vsi deli družbe – posamezniki, državljani, podjetja, organizacije – so v neprestanem stiku s tehnologijo, ki nam lajša življenje in delo. Penetracija IKT v družbo je danes popolna, zato verjamemo da potrebujemo tudi muzejsko institucijo, ki bo te družbene spremembe dokumentirala, reflektirala in skrbela za celosten javni diskurz o novih tehnologijah. Preko zbirke, ki danes obsega že več kot 6500 primerkov strojne in programske opreme, knjig, revij in povezanih predmetov iz zgodovine razvoja računalništva pri nas ter v tujini. S pomočjo povezanih programov želimo širši javnosti omogočiti razumevanje visoke informatiziranosti družbe v kateri živimo. Obenem pa želimo posameznike spodbuditi, da postanejo njeni angažirani, zavedni in zavestni so-ustvarjalci.

Podjetje Genesis

Blagovna znamka Genesis je bila ustanovljena leta 2011. Od ustanovitve blagovne znamke dobavljamo dodatke za igralce na vseh nivojih. »Genesis« pomeni nastanek in nenehno rast. Kot so planeti oblikovani iz različnih elementov in mikroelementov, tako Genesis nastane iz povezave naših izdelkov z najbolj neprecenljivim elementom – igralci. Skupnost igralcev pomaga Genesisu, da še naprej raste in ga oskrbuje z vedno bolj inovativnimi in profesionalnimi orodji. Znamko boste lahko odkrili v sklopu gaming zone in trgovine Balix.

www: genesis

Trgovina Funko

Podjetje, ki je postavilo Pop! v pop kulturi je pripotovala v osrčje zabavne industrije. Odkrij različne zbirateljske figure in izdelke iz od Funkota tudi na NMN.

www: funko

Podjetje Red Bull

Daje krila ljudem in idejam. To nas vodi. Že od leta 1987. Po navdihu funkcionalnih pijač z Daljnega vzhoda je Dietrich Mateschitz sredi 1980-ih ustanovil Red Bull. Ustvaril ni samo novega proizvoda, temveč tudi edinstven tržni koncept. Energijsko pijačo Red Bull Energy Drink je na avstrijski trg lansiral 1. aprila 1987. To je bilo rojstvo popolnoma nove kategorije proizvodov – energijskih pijač. Odpelji krog na RedBull ringu z Assetto corse competizione simulatorjem.

Podjetje Thrustmaster

Thrustmaster je ponosen na svoje temeljne vrednote, »Strast, kakovost in inovativnost«, in si nenehno prizadeva izboljšati realističnost in poglobljenost v legendarne svetove iger, tako da ponuja vznemirljive in resnično izjemne izkušnje. Od navdušencev nad video igrami do priložnostnih igralcev, dodatki Thrustmaster za osebne računalnike in igralne konzole uresničijo sanje vsakogar. Spoznaj Thrustmaster opremo na NMN v sklopu gaming zone in trgovine Balix.

Podjetje VR Slovenia

VR Slovenia je največja VR skupnost v Sloveniji, ki organizira različne aktivnosti okoli VR in spodbuja povezovanje. Poleg standardnega Beat Saberja in kul fantasy stvari kot so In Death, Until you fall, Demeo (barvanje figuric) predstavili tudi nekaj stvari povezanih s turizmom, kot so Kayak VR, Somewhere in Google Earth.

Trgovina Balix

Smo spletna trgovina za vse geeke in igralce videoiger! Vedno vam stojimo ob strani in svetujemo. Ko potrebujete pomoč smo tukaj za vas. Ciljamo na odlične cene, podporo in specializiranje v gaming ter računalništvo. Nudimo vse od VR očal do po želji sestavljene računalnike. Tokrat na NMNju bomo ponujali zbirateljske izdelke (tudi ekskluzivne) in gaming periferijo bo super cenah, ki je drugje ne moreš dobiti. V Balix Arena testiraj najnovejšo gaming opremo, igraj igre s prijatelji na računalnikih, VR postajah in dirkalnih simulatorjih.

www: balix.si