Filmski natečaj - Preteklost in/ali prihodnost

Na letošnji NMN se vrača natečaj, ki je luč ugledal leta 2018 in preskočil naslednje leto. Vabljeni torej k izdelavi prispevkov za 2. filmski natečaj!

Pozivamo vas, da ustvarite kratek film, animacijo ali risanko na tematiki »Preteklost« in/ali »Prihodnost«.

Prikažite nam svojo interpretacijo, tematiki pa naj vam bosta v pomoč pri ideji, zasnovi in izdelavi izdelka. Lahko prikažete izseke iz naše preteklosti, zgodbo, ki se dogaja v srednjeveških časih, ali morda mit, ki izvira iz starih časov. Prikažete lahko, kako bosta izgledali naša prihodnost in tehnologija, lahko se usmerite na potovanje skozi čas, postapokaliptični čas ali prvi stik z zunajzemeljskimi bitji. Lahko interpretirate tematiko preteklosti oz. prihodnosti tudi čisto drugače in prikažete nekaj, kar se je pripetilo nedolgo nazaj ali se še bo. Ne bojte se vključiti raznoraznih fantazijskih in znanstvenofantastičnih elementov, kot so magija, drugi ali paralelni svetovi, superheroji ipd. Pustite svoji domišljiji prosto pot!

Pri ocenjevanju bomo upoštevali zasnovo, zgodbo, tehnično izvedbo in igro. Več o komisiji in glavnih nagradah bo znanega v prihajajočih mesecih, vsekakor pa bodo imeli avtorji priložnost svoje delo predstaviti na konvenciji NMN, 19. septembra 2020 na Gospodarskem razstavišču.

Prispevke bomo sprejemali do nedelje, 30. avgusta 2020 do 23:59. Zmagovalec bo razglašen na dogodku Na meji nevidnega, 19. septembra 2020.

Prispevke zbiramo na elektronskem naslovu natecaj@nmn.si. Film naložite na enega od spletnih portalov za prenos velikih datotek (wetransfer.com, dropbox.com ipd.) ter nam povezavo za prenos pošljite na omenjeni elektronski naslov. Zaželena video formata sta avi in mp4.

Nekaj primerov kratkih filmov/animacij za inspiracijo:

Pravila natečaja:

Film/animacija/risanka naj bo fantazijska oz. znanstvenofantastična, na tematiki Prihodnost in/ali Preteklost.

Video naj bo dolg približno 5 minut (vključno z odjavno špico).

Zaželeno je, da so zvoki, glasba ipd. vaša lastna stvaritev, v nasprotnem primeru potrebujete soglasje avtorja.

V primeru, da govorjeni jezik ni slovenščina, mora video vsebovati podnapise.

Avtorjev je pri izdelku lahko več, vsak avtor/skupina pa lahko odda le 1 izdelek.

Izdelke z uporabo spletne strani https://wetransfer.com/ ali podobnih storitev posredujte do 22. 8. 2020 ob 23:59 na elektronski naslov: natecaj@nmn.si s pripisom “Za filmski natečaj” (zaželena formata sta .avi ali .mp4).

Strokovna žirija natečaja:

Vital Butinar (Mirror 2 Mirror Production)

Iza Kokoravec (Ekipa NMN, Mirror 2 Mirror Production)

Kaja Pavletič (Ekipa NMN)

Sponzorji ter nagrade za najboljše prispevke:

Nagrade in sponzorje natečaja bomo objavili v naslednjih mesecih.

Rok za oddajo prispevkov je 22. avgust 2020
Icons made by Freepik from www.flaticon.com