Na meji nevidnega je največja slovenska konvencija oziroma festival fantazije, znanstvene fantastike in sorodnih žanrov. Nastala je leta 2013 na pobudo posameznikov, ki smo se povezali v kulturno umetniško društvo Šmaug. Društvo se zavzema za širjenje ljubiteljske kulture in povezovanje ljudi, ki jih tovrstna kultura zanima.

Konvencija poteka vsako leto v obliki enodnevnega dogodka, kjer se predstavijo različna društva, združenja in organizacije ter trgovine. Skupna jim je povezava s knjigami, filmi, serijami in igrami fantazijske ali znanstvenofantastične tematike. Ta dan se zvrstijo različna predavanja, glasbene točke, delavnice, okrogle mize, predstavitve, kvizi, nagradne igre in tekmovanja.

Ekipo sestavlja osrednja organizacijska posadka, ter velika skupina prostovoljcev, ki se pridružijo v tednu priprav in izvedbe samega dogodka.

Spoznajte peščico oseb, ki drži v rokah vse niti, okostja in stebre konvencije za negovanje fantazije, ozaveščanje o znanstveni fantaziji in druženje navdušencem nad vsem tem!

EKIPA NMN

Rebeka

Mitja

Manca

Kaja

Klemen

Matic

Iza

Nerlisa

Zala

Klara

Matic

Jure

Blue

Ana

OSTALI PODPORNIKI IN POMOČNIKI PRI ORGANIZACIJI

Dogodek Na meji nevidnega je prevelik in preveč mogočen, da bi ga lahko organizirali le člani ekipe NMN; podpirajo nas mnogi, med drugim David Andrej Francky, ki poskrbi za tehnično opremo odrov in fantastično osvetlitev na samem dogodku, Blaž Berlec, ki vestno lovi v objektiv vrhunce dogajanja že od prvega dogodka, ter Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad, ki že od samega začetka podpira idejo in izvedbo dogodka, ki mu ni enakega v celi Sloveniji in slovenskih zamejskih skupnostih.

Na samem dogodku bi celoten program potekal z zamudo, vrsta za vstopnice bi bila nemogoča, ekipi NMN pa bi enostavno zmanjkalo rok brez prostovoljcev, ki prosto podarjajo svoj čas in voljo dogodku Na meji nevidnega.

Hvala vsem za pomoč in vložen čas.