Kavarna na robu vesolja

Utrujeni od napornega pregledovanja stojnic? Želite le miren kotiček za pogovor ali snovanje novih idej s podobno mislečimi? Za vse to in še več vam ponujamo v prostoru za druženje, ki se nahaja v preddverju glavne dvorane – prostor je označen na spodnjem zemljevidu. V prostoru se bo nahajala zadostna količina miz in stolov/foteljev za sedenje, ki vam bodo omogočali sprostitev tekom konvencije.

V Kavarni na robu vesolja bodo tekom dneva potekala različna srečanja in debate.

Ob 10:45 se po samem predavanju v Prevdavalnici nadaljuje pogovor o kreiranju fantazijskega romana Svet je senca in pogovor s samo avtorico, Julijo Lukovnjak.

Ob 14:15 sledi Engage! srečanje Trekijev, ki se nadaljuje takoj po končani okrogli mizi v predavalnici (glej program Dobri ‘stari’ Picard)

Ob 15:00 poteka izredno zasedanje Kluba fantastičnih, ki tokrat pod drobnogled vzamejo tretjo knjigo Veščeca Andrzeja Sapkowskega.

Ob 16:00 sledi še predstavitev Celjskega literarnega društva in revije Supernova, Krononavt in ostalih projektov.

Postani Wednesday Addams

Na dogodku bo potekala tudi zabavna dogodivščina kjer se boste lahko prelevili v slavno Wednesday Addams, sledili namigom in sledem, reševali uganke, odkrili morilca in si morda prislužili tudi eno izmed nagrad.

Gaming Zone

V Gaming Zone se lahko pridružite Beat Saber turnirju, ali pa s prijateljem svoje sposobnosti preizkusita v turnirju CS:GO.
Najboljše med vami čaka tudi nagrada! Če vas bolj mika sprehod v zgodovino igričarstva, pa boste lahko obujali spomine ob najboljših retro igrah ki se bodo igrale na različnih starejših konzolah ob različnih časih. 

Gaming Zone turnirji

Nove namizne igre in D&D

Na NMN boste lahko preizkusili lokalno pridelane namizne igre Totem Hoarder, Hike!, The Natural Order in Silver Coin: Age of Monster Hunters.

V skritem kotičku, daleč od zvedavih pogledov, najdete tudi D&D omizje, kjer bo vsako polno uro potekala nova Turbo D&D one-shot igra. Z društvom D20 pa se lahko podate na DnD pustolovščino s praktičnimi nagradami!

Warhammer in barvanje figur

Namizne bitke pa se bodo bile tudi v glavni dvorani, kjer bo Wargaming Slovenija v sodelovanju s Črno luknjo za vas demonstrirala Warhammer, Conquest in podobne igre. Če vas bolj privlači ustvarjalni aspekt tovrstnih hobijev, pa si oglejte mojstrsko pobarvane miniature in glasujte za svojo najljubšo!

Tekmovanje v barvanju figur

TCG PARK: NAMIZNE BITKE

Prinesi svoj najljubši špil ali kupi nekaj novega na stojnicah in ga odigraj na najboljšem kraju za igranje iger!
TCG Park Namiznih bitk bo imel na voljo tudi nekaj iger za preizkušnjo in špil!
Za bitke bo čas cel dan, zato spoliraj kocke, razgibaj prste, da bodo lahko držali karte in pridi z dovolj velikim nahrbtnikom, da bo šlo vse notri!
Partner letošnjih Namiznih bitk je TCG Park, ki poleti odpira novo geek trgovino v Supernovi na Rudniku v Ljubljani.
Od namiznih iger, do Pokemon kartic in drugih zbirateljskih predmetov, ki jih ni tako lahko najti kar povsod. V trgovini bo tudi prostor za igro, naj vas konvencijsko bojišče ogreje za poletje!