Društva na konvenciji

Vas zanima srednjeveška tematika, mečevanje in igranje fantazijskih vlog ali pa bi le prebrali ali ustvarili svoj strip, knjigo ali umetnino? Na konvenciji boste našli društva, ki se ukvarjajo z vsemi naštetimi dejavnostmi. Njihov celoten seznam si lahko ogledate na tej strani.

Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad

Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad pri nas že skoraj 20 let povezuje ljubitelje del J. R. R. Tolkiena. Člani društva se srečujejo na rednih mesečnih srečanjih, ustvarjajo na delavnicah in skupaj berejo, trikrat na leto pa se udeležijo tudi večjih srečanj, ko se za nekaj dni v objemu narave družijo in uživajo v prijetnem fantazijskem vzdušju. Novi člani so vedno dobrodošli! V skoraj vseh državah po Evropi in marsikje drugod po svetu obstajajo Tolkienova društva, ki ljubitelje njegovih del in filmov, posnetih po njih, združujejo in jim dajejo možnost kreativnega ustvarjanja.

Skupnost LARP Slovenija

Skupnost LARP Slovenija smo navdušenci nad igranjem vlog (Live Action Role-Playing), ki redno organiziramo tovrstne dogodke v Sloveniji. Naš LARP je usmerjen v srednjeveško-fantazijski svet in poteka v Belesiji – stari deželi, polni škratov, vilinov, orkov, ljudi, polovnjakov in drugih magičnih bitij, ki se potikajo naokoli. Nekateri prijazni, drugi smrtno nevarni. Vsakdanje življenje je prepredeno z željo po odkrivanju neznanega. Ambicije enega lahko spremenijo življenja, ambicije mnogih lahko zamajejo še tako trdno oblast. Vse to lahko najdeš v Belesiji, kjer te dogodivščina čaka za vsakim vogalom.

www: larpslo.si

Makkon

Makkon je društvo za promocijo japonske pop kulture, ki je najbolj znan po istoimenskem dogodku, na katerem se vse vrti okoli animejev, mang in japonske kulture. Dogodek se odvija vsako leto v mesecu decembru in ima raznolik program z pestrim izborom aktivnosti.

Društvu se zahvaljujemo za vsakoletno pripravo in dopolnjevanje knjižnice mang, ki jo bomo v bralnem kotičku gostili tudi letos.

www: makkon.si

Društvo Metuzalem - Emona By Night

“As you walk the quaint cobbled streets of Ljubljana, you can’t help but wonder what life was like when these old buildings were young and when your way was lit by the flicker of gaslight. With it’s winding narrow corridors, the green serpentine of the river accompanying you under the looming gaze of the castle on the hill. If only there was someone who could tell you a story of it all. Someone to really bring this fairy tale to life. Well, we can tell you that there are those who still remember the days of old. Only they wouldn’t try to bring a story to life, but drag you into the world of those long dead and conjure your eternal nightmare.” – A voice in the head of a visitor of Ljubljana. Emona By Night is a Nordic style Vampire Live Action Role-Play (LARP) group, organized by Metuzalem Society. It is based on White Wolf’s World of Darkness setting.

Wargaming Club Ljubljana

Na NMN festivalu bomo premierno predstaviti Wargaming društvo, ki obstaja že 17 let (od leta 2002). Širši množici želimo pokazati in približati wargaming igri Warhammer 40K (Sci-fi) ter Warhammer Age of Sigmar (Fantasy). V obeh primerih gre za hobi, ki obsega sestavljanje plastičnih modelov, barvanje le-teh, igranje iger z njimi ter branje knjig o svetovih obeh iger. Na samem festivalu bomo čez dan pripravili več delavnic: demonstracije samih iger ter delavnico barvanja figur. Warhammer dobiva v svetu vse več privržencev in potrudili se bomo, da ta hobi kar se da dobro predstavimo obiskovalcem festivala, tako najmlajšim kot tudi nekoliko starejšim.

www: namizi.si

Virtualna Bradavičarka - prva slovenska online čarovniška šola

Smo prva in edina virtualna čarovniška šola v Sloveniji, ki deluje uspešno že od leta 2001. Združujemo ljubitelje knjig in sveta Harry Potter, prav tako pa ponujamo varno in odlično zabavo za vse generacije. Ni važno ali so ti knjige Harry Potter všeč ali ne. Pri nas se najde nekaj za vsakogar. Ne le da povezujemo uporabno s koristnim, nudimo tudi veliko možnosti za povezovanje različnih ljudi po celi Sloveniji in svetu.

Dan znanosti in fantastike Meteorita

Na stojnici bomo prestavili naš festival znanosti in fantastike Meteorita; dogodke na festivalu in goste, ki smo jih gostili do sedaj. Osredotočili se bomo na naslednji festival Meteorita 2020: Globine, ki se bo odvil v soboto, 25. aprila 2020.

Obiskovalcem bomo pokazali tudi odlitek jeseniškega meteorita, našo unikatno igro Suvanje meteorita, ter odgovorili na vsako vprašanje povezano z našim društvom ali našim festivalom.

Celjsko literarno društvo

Celjsko literarno društvo obstaja že od “daljnega” 2001, od takrat izhaja društvena literarna revija Vsesledje, kjer je vsega po malem. Ukvarja se z razvojem literarnega ustvarjanja svojega vse številčnejšega članstva vseh starosti. Od leta 2019 obstaja tudi Sekcija za spekulativno fikcijo, ki se posveča fantazijski književnosti. Glavni kanal delovanja sekcije je portal znanstvena-fantastika.si, ki je pred kratkim praznoval prvo obletnico delovanja. Društvo od leta 2016 izdaja Supernovo, edino slovensko revijo za spekulativno fikcijo. Revija je edina slovenska revija, ki omogoča mladim, neuveljavljenim avtoricam in avtorjem objavo fantazijske kratke zgodbe. Društvo od leta 2017 priredja Fanfest, slovenski festival fantazijske književnosti, edini te vrste v Sloveniji. Festival je zmes prireditve, delavnic in predstavitev dogajanja v Sloveniji na področju fantazijske književnosti. Vsako leto so prisotni tudi tuji gostje, saj je festival del regionalnega festivalskega dogajanja.

www: cld.si

SPID.si

SPID.si je pravno gledano društvo, katerega glavna registrirana dejavnost je promocija elektronskih športov v Sloveniji. Smo neodvisni, na prostovoljski bazi osnovani igričarski entuziasti, ki organiziramo dogodke, festivale, lige, tekme in pogovorne oddaje. Poročamo iz dogodkov skozi tekst, sliko, video in tudi živ prenos. Slovensko sceno posodabljamo z dogajanji in zabavnimi vsebinami iz širokega nabora iger. Pišemo vodiče, mnenja, bloge in recenzije. Delamo veliko, za lastno zadoščenje in napredek ešporta pri nas. Pritožujemo se ne, pohval ne čakamo, smo jih pa veseli.

www: spid.si

YuniCon

YuniCon is a new anime convention in Vienna at Multiversum Schwechat. Anime, manga and gaming fans out there watch out! YuniCon opens its gates from 4th to 6th October 2019 at ultiversum Schwechat. There will be a lot of action, entertainment and of course fun. Come by and let us celebrate together and make the convention an unforgettable experience.

www: yunicon.at

Društvo igrolog

Na konvenciji bo društvo zainteresiranim obiskovalcem prikazalo najrazličnejše namizne igre in razložilo pravila za igranje.

www: igrolog.si

Academia Artis Dimicatoriae

Na stojnici bomo imeli oprema in orožje za HEMA mečevanje. Tekom dogodka bomo obiskovalcem zunaj predstavili HEMA. Priporočamo se tudi za slikanje z našimi orožji.

www: aad.si