Društva na konvenciji

Vas zanima srednjeveška tematika, mečevanje in igranje fantazijskih vlog ali pa bi le prebrali ali ustvarili svoj strip ali umetnino? Na konvenciji boste našli društva, ki se ukvarjajo z vsemi naštetimi dejavnostmi. Njihov celoten seznam si lahko ogledate na tej strani.

STD Gil-galad

Slovensko Tolkienovo društvo Gil-galad združuje ljubitelje del J. R. R. Tolkiena, ki se srečujejo na mesečnih srečanjih in ustvarjajo na delavnicah. Glavni dogodki pa so letna srečanje, ko se za nekaj dni v objemu narave družijo in uživajo v prijetnem fantazijskem vzdušju.

LARP Slovenija

Larp Slovenijo sestavljajo navdušenci nad igranjem vlog, ki se redno udeležujejo tovrstnih dogodkov v Sloveniji in Evropi. Organizirajo različne delavnice, kjer si izdelujejo kostume ter prirejajo mesečne dogodke, na katerih se spustijo v srednjeveško obarvan fantazijski svet.

Makkon

Makkon je društvo za promocijo japonske pop kulture, ki je najbolj znan po istoimenskem dogodku, na katerem se vse vrti okoli animejev, mang in japonske kulture. Dogodek se odvija vsako leto v mesecu decembru in ima raznolik program z pestrim izborom aktivnosti.

Animov (MAGnet manga)

Animov je društvo ljubiteljev animiranih filmov, stripov in družabnih iger, katerega namen je širjenje takšnih kultur preko literarnih večerov, druženj in drugih dejavnosti. Mnogi ga poznajo tudi po slovenski anime manga reviji MAGnet.

Metuzalem

Društvo Metuzalem povezuje ljubitelje domišljijskih iger vlog, ki organizirajo serijo Emona by Night – Vampire: the Masquerade LARP. Njihove igre imajo poudarek na osebni drami, intrigi in spletkah, kjer igralci stopijo v vloge nočnih prebivalcev Slovenije in se potegujejo za moč in kri smrtnikov.

Poligilda

Društvo ustvarjalcev Poligilda je društvo, namenjeno vsem tistim, ki jim je ustvarjanje hobi, ter tistim, ki jim je delno ali v celoti poklic. Združuje podobno misleče ustvarjalce vseh vrst, ki med seboj izmenjavajo znanje in ideje.

Stripoholik

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik je bilo ustanovljeno z namenom popularizacje domače stripovske scene. Večkrat letno organizirajo Ljubljanski bazar stripov v Kinu Šiška, kjerje možna menjava, prodaja in nakup starih, rabljenih in novih stripov.

Celjsko literarno društvo

Celjsko literarno društvo združuje pisatelje in pisateljice ter v lokalnem in širšem prostoru organizira različne javne prireditve, predstave in delavnice. Izdaja tudi literarno revijo Vsesledje, kjer člani in drugi avtorji objavljajo svojo prozo, poezijo in eseje.

Predstavitev festivala Meteorita

Poslanstvo festivala, ki se tematsko opira na padec meteorita Jesenice aprila leta 2009, je odpirati in predstavljati poljudnoznanstvene in fantazijsko-kreativne teme, zabavati in spodbujati ustvarjalno druženje med ljudmi. Festival sestavljajo sejemske, fantazijske, poljudnoznanstvene, diskusijske in animacijske točke.

Združenje svobodnih mečevalcev

Društvo, ki se ukvarja s preučevanjem in redno vadbo zgodovinskih evropskih borilnih veščin (HEMA). Osrednji del tvori vadba bojevanja z dolgim mečem, bodalom in boj brez orožja, nekateri člani pa se ukvarjajo tudi s sabljo, rapirjem in spoznavajo še ostale evropske borilne tradicije.

Klub srednjeveških bojev Triglav

Klub združuje ljubitelje srednjeveških bojev, ki se udeležujejo različnih športnih tekmovanj, kot je Battle of Nations.